Moszkva: emberi jogokat sért Moldávia uniós társulása

2014. július 02. 15:06

Az orosz miniszterelnök-helyettes szerint Moldova uniós társulása miatt sérülnek a Dnyeszteren túli területen élők alapjogai, különösen az élethez és a gazdasági jóléthez való joguk.

2014. július 02. 15:06

A Dnyeszteren túli terület, vagy másik nevén Transznisztria egyoldalúan kinyilvánította függetlenségét Moldáviától 1990-ben, de más államok nem ismerik el. A szakadár terület képviselőivel találkozott szerdán Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, aki egyben Putyin Dnyeszteren túli területtel foglalkozó különmegbízottja.

Rogozin a találkozó után kijelentette: Moldova uniós társulása miatt sérülnek a Dnyeszteren túli területen élők alapjogai. Szerinte az ENSZ alapokmányában foglaltak, az élethez és a gazdasági jóléthez való emberi jogok sérülnek a Dnyeszteren túli területen.

A moldáv parlament szerdán hagyta jóvá az Európai Unióval a múlt pénteken, Brüsszelben aláírt társulási szerződést. Rogozin ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: Moldovában a helyzet a „tragikus ukrajnai események” közepette alakul ilyen módon, és úgy vélte, hogy ebben a helyzetben Oroszországnak konkrét lépéseket kell tennie. Ez utóbbiakat nem részletezte. 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Locassen
2014. július 02. 16:53
Nem igazán értem a logikáját Rogozin úrnak. Valaki esetleg felvilágosítana?
Gombóc XVI. Artúr
2014. július 02. 16:28
Bizony, így jár aki pórul. Ők akartak saját országot, hát most megkapták.
poppy flower
2014. július 02. 15:44
Putyin elvtárs, na neeeeee........
BőröndÖdön
2014. július 02. 15:42
Moszkva a szájára meri venni ezt a fogalmat,hogy emberi jogok?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!