Le lett radírozva az égről a maláj gép

2014. március 12. 11:41

Robbanás, általános biztonsági hiba, de akár személyi mulasztás is okozhatta a maláj gép eltűnését, amit a szakértő szerint rossz helyen keresnek.

2014. március 12. 11:41

Ha több mint tízezer méteres magasságban irányt vált a gép, azt látnia kellett volna a földi irányításnak – mondta Tarjányi Péter. 

A terrorcselekmény gyanújáról a szakértő azt mondta: attól még, hogy a hamis útlevéllel utazók nem voltak terroristagyanús személyek, ennek a lehetőségét nem lehet kizárni. Ahhoz azonban, hogy biztosat tudjanak, legalább a gép egy darabját meg kellene találni.

A szakértő kiemelte, nem először fordul elő az ázsiai térségben ilyesmi: néhány éve volt egy hasonló repülőgép-szerencsétlenség, ahol nyolc vagy tíz utasról derült ki, hogy hamis útlevéllel utaztak, és ők is csak feljutottak a gépre. „Ez egy embercsempész útvonal, amit használnak is, tehát a hamis útlevéllel utazóknak egyáltalán nem biztos, hogy közül van a katasztrófához” – szögezte le Tarjányi.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bloki
2014. március 13. 19:43
Hivatalosan cáfolták, hogy eltűnése után még órákig repült a gép.
bloki
2014. március 13. 12:43
A kínai műholdfelvételen nem a gép roncsai láthatóak - a bejelentés szerint.
bloki
2014. március 13. 09:54
Azt írják, hogy a gép utolsó normál észlelés után még órákig repült, repülhetett a masina. Emlékeztet ez arra az esetre, mikor dekompresszió miatt (vagy más okból, nem emlékszem), az oxigénellátás elégtelenné vált, mindenki elalélt, és fantomrepülővé vált a járat. Egy vadászgéppel meg olyan fordult elő, hogy a pilóta katapultálása után még több száz km-t repült, s csak az üzemanyag kifogyása után zuhant le.
Marianer
2014. március 13. 09:49
Hát én nem értek hozzá, de volt, hogy bekapcsolva felejtettem a telefonomat a gépen, fenn többezer méteren semmi kapcsolatot, szolgáltatót nem talált, aztán ahogy szálltunk le, Ferihegy fölött kb. háromszáz méterre jelent meg a szolgáltatás ismét. Biztos, hogy tízezer méteren is lehet a mobilt használni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!