Pozitív jelek az eurózónában

2013. november 15. 09:32

Egyre több jele van a gazdasági fellendülésnek az eurózóna vezetői szerint. Egyre kevesebb országnak van szüksége külső finanszírozásra.

2013. november 15. 09:32

Egyre több jele van Európában a gazdasági fellendülésnek az eurózóna vezetői szerint. Írország és Spanyolország is az év végéig kiléphet a hitelprogramból, Görögország azonban még nem egyezett meg a jövő évi finanszírozásáról. A hitelezők szerint a görögök előrejelzése több millió euróval tér el a valóságtól, ezért is húzódhatnak el a tárgyalások.

A német pénzügyminiszter szerint sikeres az uniós politika, és ezt bizonyítja az, hogy az írek, és a spanyolok is befejezik a hitelprogramot. Szerinte sikeres volt az euró védelmében folytatott politika. Az írek a költségvetés, a spanyolok a megingó bankrendszer rendbetételére vettek fel hitelt.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2013. november 16. 17:06
Komolyan mondom, nem értem Schäuble-t sem meg a riportot sem. A strucc nem európai állat. http://www.nytimes.com/2013/11/15/opinion/krugman-the-money-trap.html
nyugalmazott tanár
2013. november 16. 07:30
" Az írek a költségvetés, a spanyolok a megingó bankrendszer rendbetételére vettek fel hitelt." Ha pedig sikerült kihelyezni pár száz milliárdra rúgó uzsorahitelt, akkor sikeres volt a válságosdi. A bankoknak. Igaz, hogy emberek milliói fizetik a sápot, de kinek fáj az? Meg ugye "nincsen ingyenebéd".
Akitlosz
2013. november 15. 16:06
Na még ez a birodalmi propaganda adó kellett a csatorna választékba.
kulalak
2013. november 15. 13:46
Teljesen mást olvastam. Biztos bennem van a hiba. http://money.cnn.com/2013/11/14/news/economy/europe-economy-gdp/index.html?iid=HP_LN&hpt=ieu_c2
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!