Barroso: Több pénzt az eurózóna védelmére!

2011. augusztus 04. 15:19

Az Európai Bizottság elnöke szerint a válság miatt szükség van az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz átalakítására, hitelkeretének növelésére.

2011. augusztus 04. 15:19

 José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön Brüsszelben szorgalmazta az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz reformját és hitelkeretének növelését, hiszen szerinte a válság már nem csupán az eurózóna perifériáján jelenik meg.

Barroso az Európai Unió Tanácsának címzett levelet, melyben az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz minden elemeinek újraértékelését kérte, hogy gátat lehessen szabni a görög válság továbbterjedésének. A politikus úgy véli: „az euróövezet pénzügyi stabilitását meg kell őrizni, és ebben az eurózóna tagjainak teljes támogatása mellett az összes uniós intézménynek részt kell vállalnia”.

Az EFSF hitelkerete jelenleg 440 milliárd euró, ami több elemző szerint nem elég a hatékony védelemhez. Ezt 2003-tól a 750 milliárd eurós Európai Stabilitási Mechanizmus váltja majd fel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!