Boldoggá avatták II. János Pált

2011. május 01. 11:22

Boldoggá avatta XVI. Benedek pápa elődjét, a néhai II. János Pált az e célból vasárnap a vatikáni Szent Péter téren tartott szentmisén. A pápa római helynöke ismertette II. János Pál életrajzát és kérte boldoggá avatását. Rómában tömegek vettek részt a szertartáson.

2011. május 01. 11:22

A pápa latinul mondta el az ilyenkor szokásos formulát. Előzőleg Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke ismertette II. János Pál életrajzát és kérte boldoggá avatását. Ennek megtörténtét követően leleplezték II. János Pál hivatalos ábrázolását, amelyet a Szent Péter bazilika főbejárata fölött helyeztek el.

A Szent Péter tértől az Angyalvárig és innen a Tiberis folyó mindkét rakpartján végig állnak a II. János Pál boldoggá avatásán résztvevő zarándokok. Sokan a Róma terein felállított kivetítőkön nézik vagy az utcán állva kisrádión hallgatják a szertartást. Aki nem fért be, az a Róma terein felállított óriás kivetítőkön nézi a szentmisét, például a szombat éjjeli virrasztás mezején, a Circus Maximusban és a Santa Maria Maggiore bazilika előtt. Mások az utcákon kisrádión hallgatják a vatikáni rádió közvetítését.

Hiába Róma tapasztalata a tömegesemények megszervezésében, az, hogy a mostani boldoggá avatásra nem osztották szektorokra a Vatikán területét, azt eredményezte, hogy a tömeg öntörvényűen mozgott. Másfél millió üveg vizet akartak szétosztani, de több ponton ez már a szentmise kezdete előtt elfogyott. Többen lettek rosszul, a szertartásra ugyanis nemcsak fiatalok, számos idős és beteg ember is érkezett. A tömegtől ellepett biztonsági folyosók miatt a mentők nehezen tudtak célba érni. Az emberek azonban türelemmel segítettek egymásnak, és egyhangúlag azt mondják, örülnek, hogy el tudtak jönni Rómába.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ditta
2011. május 17. 15:56
Micsoda aljas gazemberek vagytok, hogy ilyen hozzászólásokat írtok II.János Pál pápáról. Látszik, hogy itt egyesek mennyire tiszteletlenek, pofátlanok tudnak lenni. Nincs bennetek hit, alázat,tisztelet, semmi...II.János Pál pápa egyébként csodálatos ember volt, példaképünk lehet mindannyiunk számára. Jó lenne reálisan értékelni az ő életét, munkásságát,személyiségét. Én nagyon tisztelem őt a példamutatásáért, bátorságáért,hitéért.Igenis megérdemelte, hogy boldoggá avassák .Remélem mielőbb megtörténik a szentté avatása is. Amúgy itt emlegette valaki az inkvizíciót,a néhai Szentatya bocsánatot kért az egyház korábbi rossz döntései miatt.Ő volt az,aki a kommunista diktatúra idején reményt adott az embereknek. A szeretet erejével tanított minket, szerette az embereket,de sajnos úgy látszik nem mindenki értette ezt meg..Amúgy az tényleg undorító és a legszemetebb dolog hogy ilyen bántó megjegyzéseket firkáltok róla. Egyébként meg ha nem lennétek ilyen sötétek és tájékozatlanok, akkor tudnátok, hogy a pápa igenis rokonszenvet érzett a magyarokkal szemben. Kétszer is ellátogatott hazánkba. Az érdemeit nagyon sokáig lehetne sorolni. Életének utolsó szakaszában, amikor már nagyon beteg volt, akkor se adta fel,a végsőkig kitartott. Szomorúbb lett a világ, hogy ő már nincs köztünk. "Boldog vagy szeretett II.János Pál pápa,mivel hittél"
prosz-tata
2011. május 02. 07:59
Eccerre nyomták a 4 közcsatornán az Avatást. Előző nap ment az Esküvő. Na meg ott a Valóvilág és az Édenhottelll. Megy a NépHülyítés.
hortenzia
2011. május 01. 22:34
Ilyen nincs a Bibliában. Boldoggá nem avatnak. Pláne nem emberek. Az Írás szerint "boldog az az ember, akinek az Úr bűnt nem tulajdonít, s szívében csalárdság nincsen. Ez ennyire egyszerű. Sajnos ezzel a tettel félrevezetik az embereket, elzárják az igazi boldogság felé vezető utat. Persze sokaknak ez tetszik. Lelkük rajta.
sine ira et studio
2011. május 01. 20:28
Ez a cikk egy nagyszerű emberről szól, akit közössége halála után, érdemeiért elismerésben akar részesíteni. Szégyelljék magukat mindazok, akik egy halott embert gyaláznak, ráadásul ok nélkül, mert az illető soha, semmi rosszat nem tett, soha nem bántotta magukat, de még csak egy rossz szava sem volt önökhöz. Rendben van, sok ateista ember van, sok különböző ember van: de önök hihetetlen tapló, bunkók, akik egy megboldogulton gúnyolódnak. Nagyon megható, kedves hölgyeim és uraim (akikre ez vonatkozik), hogy az önök hozzászólásait gyakran látom, amint védik a jogegyenlőséget, a szólásszabadságot, a tolerancia eszméjét. Önök most egy olyan halott embert nem tolerálnak, aki maguknak egy fillérjükbe, egy vállrándításukba nem került soha. Szégyelljék magukat. Maguk a söpredék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!