Újabb trükk terjed: így rabolják ki egy szempillantás alatt az autósokat

2023. június 05. 16:07

Néhány másodperc elég volt, hogy teljesen kifosszanak egy gyanútlan autóst.

2023. június 05. 16:07
null

Olaszországból terjed az új praktika, melyről az Autószektor számolt be. Egy olasz nőt két hete úgy raboltak ki, hogy gyakorlatilag el sem mozdult értékei közeléből. Az áldozat épp egy pékségből távozott, mikor egy idegen kopogott az ablakán és mutatta, hogy nézzen a földre, mert ott van pár euró a földön. 

Az áldozat azt hitte, hogy kiejtett zsebéből pár érmét, ezért kiszállt, hogy a földön látott zsetonokat felvegye. Ekkor történt a rablás, mert az autóból egy addig rejtőzködő illető kikapta a táskáját, telefonját, pénztárcáját, lakáskulcsát és iratait. 

A nő mindössze arról a férfiról tudott személyleírást adni, aki bekopogott az ablakán a földön lévő érmék miatt, társát nem is látta. 

Nyitókép: Peter Dazeley/Getty Images

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SyncBaer
2023. június 06. 09:47
Olaszország... Barátom a feleségével egy csodás folyóparton autózott, megláttak egy "parkoló" táblát, úgy döntöttek megállnak. Bár magas volt a part, lemásztak és a kocsitól 20-25 méternyire, a már sík parton nézelődtek. Látták, hogy megáll egy másik autó mögöttük. Ám ennek a sofőrje kipattant, ökölnyi kővel betörte autójuk ablakát, kikapta a táskákat és a GPS-t (akkoriban még nem beépített volt), feldobta a parkoló táblát a tetőcsomagtartójára és elhajtott. Esélyük sem volt, hogy 10 másodperc alatt (kb. ennyi ideig tartott a lopás) a közelébe érjenek, hogy pl. a rendszámát leolvashassák. Szerencséjükre a buksza a férj zsebében volt, de így is 4 nappal lerövidítette a nyaralást az ablakcsere.
bunko_jobbos
2023. június 06. 07:54
Egyébként ebben mi az új? Mindig volt olyan, hogy elterelik a figyelmed, oszt kikapnak a kocsiból valamit. Eleve a pénzt magamra kötöm. Egy férfinak az egyik legfontosabb szerve a keze: azzal tud védekezni, dolgozni. (most a szaporítószerveket hagyjuk... :-) ). Ezért óriási pazarlás kis táskát hordani. A huszároknak is tarisznyájuk volt, nem kézben vitték a fontos cuccaikat. A pénzt, iratokat magadon kell viselni, övtáskában pl.
quantum
2023. június 05. 17:59
Cigányok, csak délebbre
szodabár
2023. június 05. 17:42
Múlt héten egy magyar házaspártól szedték el a tárcát a spanyoloknál. Olaszoknál, spanyoloknál mindig vigyázni kellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!