Szülőket és gyerekeket fenyegetett lelövéssel egy problémás pécsi diák apja

2023. május 18. 21:51

Rendőrségi ügy lett a konfliktusból.

2023. május 18. 21:51
null

Az ATV Híradója számolt be róla, hogy egy problémás tanuló édesapja miatt lett rendőrségi ügy egy pécsi iskolában. Szülők egy csoportja arra panaszkodott a tanintézmény vezetésénél, hogy a bajos gyerek állandóan zavarja a tanítást, így a gyerek eltávolítását kezdeményezték. Állítólag a többi gyerek félt a diáktól, aki nem volt képes az órákat végigülni. 

A gyerek édesanyja a csatornának elmondta, hogy óvodás korban nem jöttek elő ezek a problémák, melyek most az iskolában igen és korábban már kérte az iskolapszichológus segítségét. 

Miután a többi szülő az iskola vezetésének segítségét kérte, megjelent a problémás gyermek apja, aki agresszívan lépett fel a tanárokkal és a szülőkkel szemben. Az ATV megjegyzi, az apa megjelenése után a szülők egy része nem engedte gyerekét az iskolába.

„Mikor a szülők a gyerekekért jöttek az iskolába, többen is úgy fogadták az anyukájukat, apukájukat az udvaron, hogy ez a kisgyerek azt az üzenetet hozta otthonról, hogy le lesznek lődözve szülők és a gyermekek is, ha nem nyugszanak itt a dolgok” – fogalmazott Varga Netti, a szülők képviselője.

A szülők rendőrt hívtak, a problémás gyerek apját három napra őrizetbe vették, gyorsított eljárásban garázdaság miatt pénzbüntetésre ítélték. A férfi elismerte a tettét, nem fellebbezett, így az ítélet jogerős. A kisfiút már nem járatják ebbe az iskolába, a tervek szerint egy másik intézményben folytatja majd tanulmányait.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Filep István

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. június 15. 08:54
Azért a Makarenkóinak nincs párja. Alma nem esett messze a fájától, ezért aztán tehetetlen mindenki a rendszerben. Mivé lett a világ! Ha anno körmöst kaptam a tanító nénitől és ez kiderült, otthon megkaptam a párját. Nem volt gond sehol és sohasem az órai fegyelemmel.
zrx8
2023. május 19. 07:25
"a tervek szerint egy másik intézményben folytatja majd tanulmányait." AKG ?
Osztap Bender
2023. május 19. 07:14
A "gyengébbek" és a "szégyellősök" tájékoztatása céljából ide írnám a ma már szinte a magyar nyelvből kitiltott szót: cigány. Aztán még a lényeg: a cigányok féken (kordában) tartására egészen a gengszterváltásig képes volt a magyar állam. A csendőrséggel és a kádári rendőrséggel is. A zsidó "liberalizmus", a nagy demokrácia elhozta nekik az eldorádót, a magyar lakosságnak pedig a cigányterrort. A valós helyzetről a ragyás minisztert kellene faggatnia sok "bátor" nyikhaj riporternek és okostóninak.
Vad Virág
2023. május 19. 06:03
Én már ki is találtam, ki a gyerek. Távolba látó vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!