Kálmán Olga elmondta, amit egy demokratának el kell mondania

2023. május 26. 06:53

A Corvin-lánc felújításával a Horthy-korral való kontinuitást juttatták kifejezésre.

2023. május 26. 06:53
null
Bauer Tamás

„A Fidesz 2010 óta arra törekszik, hogy mindenki másra rákényszerítse a maga történelemképét és világképét. Tudjuk, Orbán szerint »a magyarok« utasítják el a bevándorlást, »a magyarok« ragaszkodnak ahhoz, hogy csak férfi és nő köthet házasságot, »a magyarok« számára idegen az »LMBTQ-propaganda«, »a magyarok« ellenzik a »brüsszeli bürokraták« törekvéseit az uniós intézmények hatáskörének kiterjesztését, »a magyarok« akarnak mielőbbi fegyverszünetet Ukrajnában és nem akarnak semmiféle áldozatot vállalni Ukrajnáért és így tovább. Ha az ellenzékiek nem vállalják a vitát ezekben a kérdésekben azt feltételezve, hogy mindez az embereket nem érdekli, akkor az emberek valóban nem látják majd, hogy mást is lehet gondolni az ilyen ügyekben, mint amit a Fidesz igyekszik mindenkivel elfogadtatni.

Annak következtében, hogy a 2015-ös menekültválság óta a fideszes állam hatalmas erővel folytatja minden csatornán a menekültellenes propagandát, és az ellenzéki pártok nem mondanak ettől eltérő dolgot a választóknak, a kutatások szerint tovább erősödött az országban 2015-höz képest is az idegenellenesség. Annak következtében, hogy a Fidesz a szlovák és román alapszerződésnek a Horn-kormány általi megkötése és különösen a 2004-es népszavazás óta, melyet elbukott, masszív nacionalista propagandát folytat, és az ellenzékből a DK-t kivéve mindenki elfogadta a Fidesz álláspontját, kisebbségből többséggé lettek a kettős állampolgárság támogatói. Amíg az ellenzéki pártok világnézeti kérdésekben elbliccelik a vitát a Fidesszel, semmi esély arra, hogy a Fidesz valamikor is kisebbségbe szoruljon a magyar választók között. A közhiedelemmel ellentétben az embereket nemcsak a megélhetésük érdekli. Ezért tette helyesen a DK-frakció és személy szerint Kálmán Olga, hogy vállalta a vitát a Fidesszel (és, mint kiderült, a Jobbikkal) a Corvin-lánc ügyében.”

Nyitókép: MTI Fotó, Soós Lajos

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. május 26. 23:17
Igen Kálmán szolga elmondta, és ezzel jó nagy botrányt csinált a parlamentben. Kálmán egy nagyon műveletlen, buta és érzéketlen árnyéknő.
kukasmacska
2023. május 26. 21:41
"A Fidesz 2010 óta arra törekszik, hogy mindenki másra rákényszerítse a maga történelemképét és világképét." Az SZDSZ pont ezt csinálta, amíg létezett. Most meg az utódpártjai szeretnék ugyanazt folytatni.
Chardonnay99
2023. május 26. 20:50
Amit egy Bauer Tamás helytelenít, az rossz dolog nem lehet.
valakike
2023. május 26. 19:37
"a Corvin-lánc felújításával a második Orbán-kormány a Horthy-korral való kontinuitást juttatta kifejezésre." "Az Orbán-rendszer azonban minden lehetséges módon hangsúlyozza a kontinuitást az 1945 előtti magyar állammal és a diszkontinuitást az 1945 és 1990 közöttivel." LOGIKA. Ha Bauer, Kálmán és a DK szerint a Corvin-lánc támogatása az azt alapító Horthy-rendszerrel való kontinuitás jelképe, akkor a Corvin-lánc ellenzése az azt megszüntető kommunista diktatúrával való kontinuitás jelképe. Csak szólok. Kilóg a lóláb, pláne ha egy ÁVÓS-s csemete veri a tamtamot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!