Húsvét jön vagy karácsony? Beborította a hó Magyarország keleti részét

2023. április 06. 09:50

Áprilistól szokatlan időjárási jelenség figyelhető meg az ország keleti felén.

2023. április 06. 09:50
null

Az Időkép tájékoztatása szerint akár tíz centi friss hó eshet a Zemplénben, Kelet-Magyarország több részén havazik jelenleg. Azt írják, hogy egy kiterjedt csapadéktömb érte el az északkeleti országrészt, amely találkozott a feláramló hideg levegővel,

amely a Debrecen-Tiszaújváros vonaltól északkeletre havazást eredményezett. 

Péntek reggelig lehet számítani a térségben havazásra, addig tartózkodik ott a ciklon, a havazás mellett havas eső is előfordulhat. 

Nyitókép: Időkép Facebook-oldala

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almaska
2023. április 06. 18:49
Eljött a fehér nyuszi ideje. Régebben kis kocsival vitte a hímes tojásokat most viszont szánkóval kell dolgoznia. A havazás segíti hogy ne lássák és zavartalanul tudja végezni a munkáját. Annak ellenére hogy a Húsvéti Nyuszi ugyan olyan gyakran látogat meg minket mint a Mikulás, mégis szinte semmit nem tudunk róla. Gyermekkoromban hallottam ugyan hogy valaki lelőtte a Húsvéti Nyuszit és elmarad a húsvét. Persze kiderült hogy csak rémhír volt az eset, szóval az emberek összetévesztették egy másik nyuszival. Valójában nagyon rossz sajtója van a Húsvéti Nyuszinak. A firkászok és a média nagyon elhanyagolják hogy hírt adjanak a Húsvéti Nyusziról. Bezzeg a Mikulás így meg a Mikulás úgy, meg díszkivilágítás, és még sok más ami a Húsvéti Nyuszinak nem adatik meg. Persze lehet hogy a tavaszi fáradság miatt nem kap a Húsvéti Nyuszi hasonló nagy figyelmet min a Mikulás. És mégis a Húsvéti Nyuszika minden évben szorgalmasan újra eljön. Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek.
Nannyó
2023. április 06. 14:32
Tegnap még nagy szám volt, kinevettem az északkelet-magyarországi hóesést. Ma az én falumban is hidegen fújnak a szelek. Az őrült északnyugati szelek süvöltve száguldoznak, álmodni sem lehet egy kellemes folyóparti sétáról...
Istók3
2023. április 06. 12:03
Ha már a karácsony nem volt fehér, legalább a húsvét legyen az!
kisgul
2023. április 06. 11:59
Valamikor a kilencvenes évek közepén egy jót hógolyóztunk május elsején! De van egy rossz hírem, a fagyosszentek meg május közepén van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!