Meddig marad velünk a téli hideg? Meteorológust kérdeztünk!

2024. április 23. 16:29

Németh Lajos szerint még mindig vannak a hidegnek tartalékai Észak-Európában.

2024. április 23. 16:29

Nyitókép: MTI/Varga György

„A szokatlanul hűvös időjárás napjai meg vannak számlálva!” – fogalmazott Németh Lajos a Mandiner kérdésére, amelyben arról érdeklődtünk: mikor felejthetjük már el végre a téli kabátokat. A meteorológus szerint a hétvégétől melegszik az idő és elérjük azt a hőmérsékletet, ami április végén szokásos Magyarországon, ez a számok nyelvén 20 fok közeli hőmérsékletet jelent. 

Ilyenkor 17-22 fok között jellemző a legmagasabb hőmérséklet, ennek ellenére az ország nyugati részén még a 10 fokot sem érte el

– fogalmazott Németh Lajos, majd elmondta: péntektől erősödik a nappali felmelegedés, elérjük a 20 fokot, de az „igazi melegre” egyelőre még várni kell. Arra a kérdésre, hogy számolhatunk-e még a közeljövőben a mostanihoz hasonló lehülésre, Németh Lajos elárulta: „A tavaszra jellemző a változékonyság, ezért gyakran megtörténik, hogy a kellemes hőmérsékletű április végi napok után még lehet erőteljes lehűlés májusban.

Talán a mostanihoz hasonlóra nem kell számítanunk, de még mindig vannak a hidegnek tartalékai Észak-Európában”

– fogalmazott a meteorológus.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanmacska
2024. április 23. 17:30
Jó, akkor fasza, meleg van és a szél sem fúj. Ilyen jó legyen, amikor nyaraltok!
törölt felhasználó
2024. április 23. 17:26 Szerkesztve
Milyen téli hideg? Az időképen most néztem, az ország keleti egyharmadát sötétbordóra színezték, hogy JOBBAN látszódjon a KLÍMAVÁLTOZÁS... Igaz, hogy a sötétbordó részeken is csak 16 fok volt, de mindent a klímahiszti ügyéért... Kb. mint ezen a képen: https://twitter.com/LeoHickman/status/1550475865330434050 .
gilou-au-clavier
2024. április 23. 17:15
Egy hétig volt hideg és máris indul a fázókórus vonyítása...
gilou-au-clavier
2024. április 23. 17:12
HIdegproapaganda. Németh Lala nem szokott időjárás-előrejelzést nézni? (Nem.) Vagy úgy van vele, csak azt hiszi, el, amit megrendelnek tőle a kesmanyikok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!