Görög vonatbaleset: lemondott a közlekedési miniszter

2023. március 01. 20:22

Kosztasz Karamanlisz benyújtotta lemondását a 38 halálos áldozatot követelő baleset után.

2023. március 01. 20:22
null

Az Athénból Thesszalonikibe tartó személyvonat és a Thesszalonikiből Láriszába tartó tehervonat Lárisza előtt ütközött össze eddig tisztázatlan körülmények között, az ütközés nyomán több kocsi kisiklott, és legalább három lángba borult. Az evakuálás az ütközés súlyossága miatt nagyon nehéz körülmények között zajlik – mondta Vaszilisz Vartakojannisz, a tűzoltóság szóvivője.

A balesetben a BBC információi szerint 38-an vesztették életüket. Kosztasz Karamanlisz görög közlekedési miniszter szerdán bejelentette, lemondott pozíciójáról. Úgy fogalmazott, kötelességének érzi a lemondást és vállalja a felelősséget a görög állam és a rendszer hibáiért. 

Szavai szerint 21. századi normákkal nem összeegyeztethető állapotban örökölték meg a görög vasutat, amit 3,5 év alatt igyekeztek fejleszteni, ám nem volt elegendő ahhoz, hogy megakadályozzanak egy ilyen balesetet. 

Nyitókép: Dimitris PAPAMITSOS / GREEK PRIME MINISTER'S PRESS OFFICE / AFP

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2023. március 02. 10:28
Micsoda hülye szokás! Most, hogy azonnali intézkedések kellenének, ő lemond, mert ezadivat. Miért lenne felelős olyasmiért, amiért nyilván nem hibás!
Ólat a trolloknak
2023. március 02. 09:40
Úgy vélem a történtekhez ez egy fontos dolog: A tragédia az Athén–Thesszaloniki vasútvonalon történt, amelyet a Ferrovie dello Stato Italiane (FS), az olasz állami vasúttársaság leányvállalata, a Hellenic Train üzemeltet. Görögország 2017-ben adta el a Trainose vasúttársaságot az olasz Ferrovie dello Stato Italiane-nak annak a nemzetközi mentőprogramnak a részeként, amelynek keretében az elkövetkező években többszáz millió eurót fektetnek be a görög vasúti infrastruktúrába.
szintetikus
2023. március 02. 07:37
Még a görög bohócok is különbek, mint a magyar potrohos politikusok és a házi selejtjeik. :DDD
Csigorin
2023. március 02. 01:22
38 aldozat es lemondott a kozlekedesi miniszter aki kozvetlenul nem felelos. 100ezer feletti aldozat es az ukran allamelnok vigan dozsol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!