A végéhez közeledhet a Disney woke-izmusa?

2023. január 13. 12:13

Az új cégvezetőnek nem tetszik, hogy ideológiai vitákba szállt be a vállalat és az érzékenyítés harcosává vált. Konzervatív értékvédők örülnek a fordulatnak.

2023. január 13. 12:13
null
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Konzervatív értékvédők szerint a Disney kezdi belátni, hogy „nem erőltetheti rá családok millióira az LMBTQ-ideológiát”, ami tapasztalatuk szerint nagy ellenállást váltott ki a szülőkből, akiktől a vállalat bevételének nagy része származik. 

A keresztény-konzervatív CitizenGO most arról számolt be, hogy a családok összefogásának és Disney-től való elfordulásának egyik eredménye lehetett, hogy a vállalat vezérigazgatóját, Bob Chapeket decemberben menesztették. A tulajdonosok döntésének hátterében állhat az is, hogy a cég az elmúlt időszakban a valaha volt legrosszabb pénzügyi eredményeket érte el. A Disney irányítását átmenetileg ismét Robert Iger veszi át. 

Egy közelmúltban megjelent interjújában Iger – talán egyfajta finomhangolást prognosztizálva – kijelentette: „tisztelnünk kell azt a közönséget, akit megpróbálunk elérni”, és hogy a vállalatnak „inkább a közönségére kell hallgatnia”. Iger szerint káros a Disney számára, hogy ideológiai vitákba bocsátkozik és állást foglal ezekben a kérdésekben.

Az értékvédők úgy látják, mindez bizonyítja, hogy még globális lefedettségű nagyvállalatokkal szemben is lehetséges eredményeket elérni, ha a gyermekeiket féltő szülők és családok összefognak az érzékenyítő akciókat kezdeményező cégekkel szemben. 

A Mandineren decemberben írtunk arról, hogy a Disney ismét LMBTQ-kompatibilis tinirománcot mutatott be egy új animációs filmjében. A Walt Disney Animation Studios által készített, Furcsa világ című kalandfilmben egy legendás felfedezőcsaládot, a Clade-eket mutatják be, akik egy feltérképezetlen, alattomos vidéken próbálnak eligazodni egy vegyes csapattal, amelynek tagjai között van egy pajkos pacák, egy háromlábú kutya és egy rakás kiéhezett lény. 

Az egyik főszereplő, Ethan karaktere (akinek Jaboukie Young-White színész adta a hangját) egy másik, Diazo nevű fiúval flörtöl a barátai előtt, „barátságosan és melegszívűen ugratja őt”. Ben Shapiro konzervatív kommentátor a film bemutatója előtt arra figyelmeztette a szülőket, hogy

a Disney folyamatosan a gyerekeket célozza meg a „nem is annyira titkos meleg-kampánnyal”. 

A film egyébként csúfos bukást jelentett a cégnek a bevételek és a kritikák szempontjából egyaránt. 

Egy másik cikkünkben már felhívtuk a figyelmet, hogy a 2020 februárjában érkező Chapek ugyanis két dolgot ért el a tartalomipari mamutvállalattal két és fél év alatt: csúcsra járatta a polkorrekt, progresszív propagandát, és mintegy 40 százalékkal csökkentette a cég értékét. 

Nyitókép: DAVID MCNEW / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
itsipia
2023. január 14. 16:11
na ezt is megértük.... persze nem az ideológiával van gondjuk, hanem a bevételek csökkenésével....szóval keresd a pénzt....bárkit és bármit ki lehet kezdeni,tönkre lehet tenni, akár multicégeket vagy internet óriásokat esetleg usa elnököt is.... a goebbelsi iskola működik.....(érdekes hogy a komcsi ikonoktól a náci ikonokig, mindenkit felhasználnak) én pl. két nagy sportszer gyártót is padlóra küldenék ,mert tűrhetetlen, hogy az egyik, a három csíkjukkal a Szentháromságot nyomja bele a haladó világ képébe:) míg a másik, a pipának becézett ,de ágaskodó hímtag-tölténytárral logójával a feminista világ arcába lővel.....:)
istvanpeter
2023. január 14. 08:51
De mindez csak egy kis intermezzo, mert a háttérhatalom egyelőre nem fogja feladni az emberi közösségek elleni háborúját és a világuralmi céljait.
táltos
2023. január 14. 08:38
Az a kérdés, hogy a "meleg"-témájú tartalmakat eltűntetik-e mindenhonnan, úgy mint Pl. Az elfújta a szél és társai esetében? Ha nem akkor nincs miről beszélni.
Szilágyi Miklós
2023. január 13. 18:01
Érdemes belenézni az új Willow sorozatba. nem Willow a főszereplő hanem egy leszbi pár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!