Dél-afrikai külügyminiszter: Dél-Afrika Oroszország barátja

2023. január 24. 07:08

Naledi Pandor értékes együttműködő partnernek tekinti az oroszokat.

2023. január 24. 07:08
null

Oroszország barátjának nevezte országát a dél-afrikai külügyminiszter hétfőn Pretoriában. Naledi Pandor orosz hivatali partnerével, Szergej Lavrovval folytatott tárgyalásokat a dél-afrikai fővárosban, majd együtt válaszoltak a sajtó kérdéseire. A nemrég bejelentett, februárban esedékes

és a hadgyakorlat tovább erősítheti a három ország között fennálló baráti kapcsolatokat”. Hozzátette: Dél-Afrika értékes együttműködő partnernek tekinti Oroszországot.    

Szergej Lavrov azt emelte ki, hogy

Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kérdésekre válaszolva elmondta, „Oroszország nem zárja ki az Ukrajnával való tárgyalás lehetőségét, ám meg kell érteni, hogy minél tovább utasítja el ennek lehetőségét a másik fél, annál nehezebb lesz megoldást találni a konfliktusra”. A Dél-afrikai Köztársaság, Oroszország és Kína február 17. és 27. között a dél-afrikai partok térségében tervez hadgyakorlatot, amelyen több mint 350 dél-afrikai katona vesz majd részt.

Dél-Afrika a kontinens egyik legfejlettebb állama.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Kim Ludbrook

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Machete
2023. január 24. 17:22
Dél-Afrika? Az apartheid után az ország tengeralattjáróit fehér mérnökök híján be sem tudták indítani, az ország minden téren lefelé tart. Mivel akarnak hadgyakorlatra menni? Bambuszcsónakkal? Ezek a hottentották a búrok nélkül még mindig pálmakunyhóban laknának, és dárdával vadásznának. Szellemileg ma sem sokkal fejlettebbek. Az oroszok csak lejáratják magukat ezekkel az intellektuálisan kőkorszaki népekkel
szintetikus
2023. január 24. 09:02
Négerek földje? Kösz nem.
jobbközépen
2023. január 24. 08:56
" Több mint 350 dél- afrikai katona vesz részt ". A számszerűséghez igazodva talán így jobban megállná a helyét: " kevesebb mint 400". Anno a mi kiképző századunknál nagyobb volt a létszám. Persze ha minőségi katonákról van szó akkor az sokszor felülírja a mennyiséget.
Zolotarjov
2023. január 24. 08:36
Lippschike össze van zavarodva. A csokik az oroszokat támogatják..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!