Kiszivárgott: ezekben az órákban is tárgyalt Brüsszel és Budapest az olajembargóról

2022. május 06. 17:59

Hétvégén születhet meg az alku.

2022. május 06. 17:59
null

Miután a péntek délelőtti uniós tagállami nagyköveti ülésen nem született megállapodás a módosított uniós olajembargó ügyében, pénteken délután tárgyalás zajlott az Európai Bizottság és a magyar kormány között az ügyben – tudta meg az ügyre rálátó egyik diplomata forrásától a Reuters.

A hírügynökség forrását a Portfolio is idézte pénteken. A diplomata úgy fogalmazott:

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában kijelentette:

A kormányfő azt is hangsúlyozta a műsorban, hogy a „rezsicsökkentésnek vége van, ha elfogadjuk a Bizottság jelenlegi embargós javaslatát”.

A jelek szerint tehát az Európai Bizottság keresi azokat a pontokat, amelyen mentén a magyar kormány is áldását adná a hatodik uniós szankciós csomag keretében az orosz olajembargóra, és lehet, hogy a hétvégén lesz újabb nagyköveti ülés Brüsszelben, ahol ez az alku meg is születhet. 

Ez a brüsszeli logika szerint azért lenne fontos, hogy ezzel is üzenni tudjanak az orosz vezetésnek, amely jövőn hétfőn tartja a győzelem napi ünnepségeket Moszkvában és láthassa, hogy a háború folytatása milyen közép távú orosz költségvetési következményekkel járna – hívta fel a figyelmet a portál.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 362 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spontán
2022. május 07. 15:00
Nem, nem, nem, nincs alku, nincs kompromisszum, amit akarnak az rövid és hosszú távon sokkal de sokkal rosszabb mint ami van!!!!
Wotan
2022. május 07. 09:47
Egyeztetni? Miről? Tegnap még Újhülye is elfogadhatatlannak tartotta ezt a tervezetet. Csak és kizárólag a VÉTÓ az egyetlen elfogadható válasz erre. Ha adnak 5 évet és a teljes költséget kifizeti az Eu és a helyreállítási alapok pénzét is utalja akkor lehet elkezdeni egyeztetni bármiről is persze mindezt írásban pecséttel aláírásokkal megerősítve.
BAJA
2022. május 07. 09:23
üzenjenek a kurva anyjuknak a birodalmiak
MrStokes
2022. május 07. 06:40
1 pont, Az EU nem szolhat bele a magyar olaj-gáz beszerzesekbe mivel azt a magyarok fizetik. 2, Mátol az 1-es pont érvényes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!