Huszonegy új bíboros kinevezését jelentette be Ferenc pápa

2022. május 30. 08:58

Öt személyt a bíborosi testület tagjai közé is beemelt.

2022. május 30. 08:58
null

Május 29-én, Jézus mennybemenetelének ünnepén a déli Regina caeli elimádkozása után a Szentatya bejelentette, hogy augusztus 27-én konzisztóriumot tart, melynek keretében új bíborosokat nevez ki – számolt be a Magyar Kurír.

A névsor utolsó öt tagja, mivel elmúlt nyolcvanéves, nem vesz részt egy esetleges pápaválasztáson – tették hozzá. A cikkből az is kiderült, augusztus 29-én és 30-án, hétfőn és kedden az összejövetelen részt vesz az összes bíboros, hogy közösen elgondolkodjanak a Praedicate Evangelium kezdetű új apostoli konstitúcióról.

Az új bíborosok és a bíborosi testület tagjai közé emelt személyek névsora ITT olvasható.

Nyitókép: VATICAN MEDIA / CPP / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2022. május 31. 19:27
Nincs ördög és nincs pokol , és nincs szükség a dualista agyrém által részekre szedett ember lelkének a pokol tornácáról a csak lélekben élvezett menyországba való átimátkozásra . DE : Az örök életben a rossszak nem árthatnak többé a jóknak . Ennyike .
Trombitás Keresztély
2022. május 30. 14:25
A világban háborúk, éhínség, járványok, de a kétezer éves maffia rendületlenül termeli a léhűtőket.
Akitlosz
2022. május 30. 13:10
"Huszonegy új bíboros kinevezését jelentette be Ferenc pápa" Infláció. Elértékteleníti a bíborosi rangot. A XVI. század elején 25 bíboros volt a világon. Ma meg sok száz.
Halder
2022. május 30. 12:42
Megint lehet téves, de ez mindig benne van egy magánvéleményben. DE ! Sokan arra mozdulnak, hogy zenés meg ugrálós egyházat akarnak, meg több liberalizmust minden téren, mert ez majd hoz hívőket. Tévedés. Lásd német egyház ahol még gyorsabban züllik az egész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!