Hodász atya ezeknek az arcoknak sose fog megfelelni

2021. július 13. 12:24

Katolikus papként végképp nem – de talán nem is kell?

2021. július 13. 12:24
Heltai Péter

„Nem tudom ennek a beszélgetésnek a valós értékét felfedezni. Viszont annál aggasztóbbnak találom.

Amiknek egy ilyen helyzetben, akár kellemetlen pillanatokat is eredményezve, el kellett volna hangozniuk, nem igazán hangzottak el (lásd katolikus egyház vs »lgbt«; a cölibátus valós értelme; az egyház tekintélyének forrása), jórészt csak maszatolás, le nem csapott labdák tömkelege.

Az meg, hogy az M5-ös »híres« reparatív homoszexuális terápiás szereplése előtt ne tudott volna arról »mennyi feszültség« van ebben a témában (évek óta tudvalevő, hogy foglalkozik a kérdéssel – katolikus papként nagyon helyesen), kikkel fog beszélgetni, illetve hogy ezzel az adással csak »felhasználták kormánypropagandára« mondjuk úgy: a valóság elég kreatív tálalása. És nem értem, őszintén nem értem miért az újbalos műsorvezetőnek akar megfelelni.

Hodász atya: Ezeknek az arcoknak sose fog megfelelni. Katolikus papként végképp nem – de talán nem is kell?”

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abcdef
2021. július 13. 21:24
"jórészt csak maszatolás, le nem csapott labdák tömkelege" Érthető, ha figyelembe vesszük milyen lelki állapotban lehet Hodász páter, aki maga mesélt arról, hogy pszichológushoz jár, mégpedig olyan pszichológushoz akinek nincs köze az Egyházhoz, mert kétségei támadtak azzal kapcsolatban, hogy a papi hivatást valóban Isten hívására választotta volna, vagy csupán a fejében hallott hangra hallgatott. Ennyire megzavarodott ember nem képes szellemi világosságot teremteni.
zsiráf
2021. július 13. 17:02
„Vigyázzatok, óvakodjatok a farizeusok és szadduceusok kovászától!” Máté 16, 6
Kofidisz Fapadopulosz visszatért
2021. július 13. 15:36
"Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket. .... Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajjon a tövisről szednek-é szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fa, a mely nem terem jó gyümölcsöt, kivágattatik és tűzre vettetik. Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket." Létezik hogy ezt nem ismeri papként?
Varacskos
2021. július 13. 15:14
Hodász atya nagyon jó pap. Éppen ezért érthetetlenek számomra a politikai megnyilvánulásai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!