Mindig magunkért, soha mások ellen!

2020. június 06. 08:31

Ez a Somorja környéki húzás arra jó volt, hogy valaki a kocsmai haverjának eldicsekedjen.

2020. június 06. 08:31
Orosz Örs

„Somorja az a város, ahonnét a Kétnyelvű Dél-Szlovákia – Dvojjazyčné Južné Slovensko mozgalom is indult. Sok táblát átragasztottam már életemben magam is, az is lehet, hogy mindannyiunk közül a legtöbbet – szóval a zsáner nem ismeretlen. Azonban mi mindig a fricskára, az ötletességre törekedtünk, hogy az ostoba provokáció helyett valami értelmes üzenetet közvetítsünk.

Ez a Somorja környéki húzás a szlovák táblák átragasztásával arra jó volt, hogy valaki a kocsmai haverjának eldicsekedjen, hogy milyen marha tökös legény, de azon kívül nem viszi a társadalmunkat előre. Ráadásul a nyilvános vitát is teljesen rossz irányba tolja.

Mindig magunkért, soha mások ellen! – ez volt eleddig a hazai magyar politika mottója, jó lenne, ha tartanánk magunkat hozzá!”

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2020. június 07. 22:09
Nem csalódtam benned Örsike, az utálatos trianonos pólóitok után... nektek provokáció az, ha valaki kimondja az igazat. Ostoba liberális hülye vagy, az összefogás meg már most is most-híd reloaded. Akkor vált teljes mértékben azzá, amikor az ex-új szós Mózes Szabolcs párttagotok azt bírta mondani, hogy sem a kettős állampolgárságot tiltó törvény, sem pedig a Benes dekrétumok felvetése Matovicnak nem időszerű! Remélem úgy is végzitek, mint a most-híd a politika szemétdombján, nemsokára!
packó_
2020. június 07. 10:41
A magyarokat is megilleti a szólásszabadság és a politikai véleménynyilvánítás joga.
nempolitizálok
2020. június 06. 08:56
Én azt nem értem, mit szarakodnak a szlovákok ezekkel a táblákkal. Már a régi Magyarországon is természetes volt, hogy ahol kisebbségek voltak, az ő nyelvükön történtek a dolgok. Törvény írta elő, hogy a helyi dolgokat az ottani kisebbségek nyelvén kell intézni, egyetlen magyar sem problémázott azon, hogy pld. Erdély német városaiban németül volt kiírva minden. Ezért is maradhatott egyben Magyarország és ezért kellett területeinek leválasztásoz a hazaáruló libsi kormány és persze a külföldi megszálló erők. A mai libsi magyarázat, hogy Trianon oka az önző magyar nemesség egyszerűen baromság, ma elképzelhetetlen dolgok voltak akkoriban természetesek, pld. fenti törvény, a többnyelvűség feliratokban, a pénzektől kezdve a tájékoztató táblákig, a nemzetiségek hivatalos elismertsége. Ma egy településnévért harcolni kell úgy, hogy a településen magyarok laknak és a településnek soha nem is volt szlovák neve. Miközben a szlovákoknál libsi kormány van. Románok dettó. Miközben állítólag egy liberális Európában élünk. Én mindig mondom is, a magyar név helyett külföldön zsidót, négert kellene használni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!