Furcsa bizonyítékok: helyben hagyták az ausztrál bíboros elleni ítéletet

2019. augusztus 21. 13:10

George Pell állítólag szexuális molesztálást követett el, habár az ausztrál bíróságok bizonyítékai meglehetősen gyengék. Pell mégis lehet, hogy börtönben marad.

2019. augusztus 21. 13:10

Helyben hagyta az elsőfokú ítéletet George Pell ausztrál bíboros, Ferenc pápa vatikáni tanácstagja ügyével kapcsolatban a másodfokú bíróság Ausztráliában – írja a MercatorNet és a Catholic Herald. 

George Pell bíborost decemberben ítélték el öt rendbeli szexuális molesztálásért. Az ítéletet rengetegen vitatják. Ennek ellenére hagyta helyben Victoria tartomány fellebbviteli bírósága az elsőfokú ítéletet. A bíboros még fellebbezhet a canberrai ausztrál Legfelsőbb Bírósághoz.

A fellebbviteli bíróság három tagja közül egy ugyanakkor nem értett egyet bírótársaival a Pell elleni bizonyítékok elégséges mivoltát illetően. 

A most 79 éves George Pell az ítélet szerint a kilencvenes évek közepén öt esetben molesztált két tizenéves kórustag fiút melbourne-i érsekként a Szent Patrik-katedrális sekrestyéjében és folyosóján. A két állítólagos áldozat közül az egyik, aki 2014-ben elhunyt, mindig is tagadja, hogy molesztálta volna Pell. Az ítélet a másik, harmincas éveiben járó állítólagos áldozat vallomására alapul, azonban az ő kilétét csak a bíróság ismeri, senki más, mivel a szexuális molesztálások áldozatainak ilyen szintű anonimitás jár Ausztráliában. 

A bíróság előtt felvonultatott szemtanúk közül mindenki tagadja, hogy a molesztálásra egyáltalán sok kerülhetett volna, tekintve a tömeget, ami állandóan körülvette az érseket, és az érsek igen szoros időbeosztását. 

Pell jogászai már bejelentették, hogy fellebbeznek. Ha a Legfelsőbb Bíróság sem fogadja el a fellebbezést, akkor Pell leghamarabb három év és nyolc hónap múlva szabadulhat eredetileg hat éves börtönbüntetéséből. 

A magas rangú egyházi vezető mindig is ártatlannak vallotta magát.

A bíboros támogatói szerint az egész ausztráliai bírósági rendszer és a média és egyházellenes, ezért nem is Pell, hanem a katolikus egyház volt az ítélet tárgya. 

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. augusztus 28. 16:02
Mindig is utáltam a mai liberális bandát az álságosságuk, a nyájas modoruk mögé rejtőzködő mérhetetlen aljasságuk, a gátlástalan hazudozásra való képességük miatt, s nem kevésbé a nyílt katolikus-ellenességük miatt, ami minden katolicizmussal kapcsolatos ügyben rendszeresen megnyilvánul! Hogy az ausztrál bíróság ilyen aljas - mellesleg bizonyítatlan és ebben az ügyben bizonyíthatatlan vád alapján - mocskos módon elítél valakit, csak azt bizonyítja, a mai liberális nevelésben részesülő, vagy azzá vált személy teljességgel alkalmatlan közfeladatok ellátásában! Nyomukban könnyek, vér és pusztulás jár! Ki kell őket zárni a közéletből!
syphax
2019. augusztus 22. 17:59
"..A bíróság előtt felvonultatott szemtanúk közül mindenki tagadja, hogy a molesztálásra egyáltalán sok kerülhetett volna, tekintve a tömeget, ami állandóan körülvette az érseket, és az érsek igen szoros időbeosztását. Pell jogászai már bejelentették, hogy fellebbeznek. Ha a Legfelsőbb Bíróság sem fogadja el a fellebbezést, akkor Pell leghamarabb három év és nyolc hónap múlva szabadulhat eredetileg hat éves börtönbüntetéséből. A magas rangú egyházi vezető mindig is ártatlannak vallotta magát. A bíboros támogatói szerint az egész ausztráliai bírósági rendszer és a média és egyházellenes, ezért nem is Pell, hanem a katolikus egyház volt az ítélet tárgya. " KERESZTÉNYÜLDÖZÉS, DE FŐLEG KATOLIKUSÜLDÖZÉS VAN A LIBERÁLIS SZELLEMISÉGŰ "NYUGATI-NAK" MONDHATÓ VILÁGBAN. SZEMÉRMETLEN, NYILT ÉS TOTÁLISAN KIHANGOSITOTT KATOLIKUSÜLDÖZÉSRŐL HARSOG A TISZTESSÉGES EMBEREK VILÁGA. DIADALTORÁT ÜLI A SZEMÉT ÉS MOCSOK RÁGALMAZÁS-, ÉS alaptalan(!!!) TELJESEN ALAPTALAN BEFEKETITÉSI-BEMÓSZEROLÁSI TÉBOLY! AZ 1/1000-EDRÉSZE NEM IGAZ ANNAK, AMIT HABZÓ POFÁVAL ÜVÖLTENEK A LEBERÁLGENYÓ SZAROK.
Haragosi
2019. augusztus 22. 11:00
Pócspetri 2 Ausztráliában
szerafim
2019. augusztus 21. 22:07
Pell kardinális bűnössége egyáltalán nem bizonyított! Izgalmas lenne tudni valójában miért bűnhődik és ki/kik büntetik! Róma egy szót sem szól. Ferenc gondolkodás nélkül bedobja egy bíborosát, miközben rengeteg szarházit fedez a Vatikánban. A pedofília valóban rettenetes bűn, de az abortusz nem rettenetesebb?!?!?! Mohamed feleségül vett egy 6 éves lányt és el is hálta vele, léteznek apák és anyák akik a szexuális komplexusaikat, frusztrációjukat még csecsemőn is képesek kiélni, ötven évvel ezelőtt 16 éves lányok törvényesen férjhez mentek... ma ez mind egy kategória.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!