Bogár László az USA egészségügyéről

2017. május 01. 08:36

Az alábbi videó mindössze egy hosszabb részlet Bogár László Egy birodalom hanyatlása című előadásából. Az Egyesült Államokról szóló elemzésnek azt a szegmensét emeltük ki, amely az ország egészségügyének néhány jellemzőjét mutatja meg.

2017. május 01. 08:36

Megdöbbentő, hogy a világ leggazdagabb országában, amely fajlagosan a legtöbbet költi egészségügyre, a legszegényebb 1 % 40 évesen várható élettartama megegyezik a Szudánban vagy Pakisztánban várhatóval, s a születéskor várható élettartam 1/2 évvel rövidebb, mint a jóval szegényebb Kubában például. Még szomorúbb, hogy az OECD 34 ország összevetésével felállított rangsorában az USA mindössze 27. a 34 ország közül a maximális 10 pontból 6,5-öt elérve a különféle mutatók összegzése alapján. A legszomorúbb azonban az, hogy ugyanebben az összevetésben hazánk az utolsó helyet foglalja el 0,4-százalékkal, s  van olyan régió Magyarországon, ahol ez az adat 0,0 %.

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!