A Moody's is felminősítheti Magyarországot

2016. november 01. 15:00

Csath Magdolna közgazdász szerint a Fitch és a Standard & Poor's után a Moody's is a befektetésre ajánlott kategóriába emelheti a héten a magyar államadós-besorolást. A szakértő szerint az újabb felminősítéssel tovább csökkenhet az állampapírok kamatszintje.

2016. november 01. 15:00

A Moody's hitelminősítő is befektetésre ajánlott kategóriába emelheti a héten a magyar államadós-besorolást a Fitch és a Standard & Poor's után – mondta Csath Magdolna közgazdász kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő szerint erre utal a Moody's szeptemberben közzétette jelentése is, amelyben kiemelték, Magyarországon a következő két évben a GDP és a beruházások növekedésének folytatódására, valamint az államadósság és a gazdaság sérülékenységének csökkenésére számítanak, miközben úgy látják, a kormány munkája átláthatóbb lett, javulnak az üzleti körülmények.

Csath Magdolna kiemelte, az újabb felminősítéssel tovább csökkenhet az állampapírok kamatszintje, így olcsóbban lehet finanszírozni az államadósságot, ezáltal több pénz maradhat például az egészségügyre, oktatásra vagy beruházásokra, amelyek fontosak a versenyképesség javítása szempontjából.

(MTI)

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2016. november 02. 11:59
a DK ki is adta az ukázt szét kell ezt a hírt is trollkodni meg is látszik a sok uj nick mogött bujkálok hozzászólásásán..
noMores
2016. november 02. 04:25
A kadarizmus total csod: http://tenytar.blog.hu/2016/11/01/ellovasbol_sereghajto_ideje_lenne_leszamolni_a_szocializmussal
OHM
2016. november 02. 01:38
Jelezték:engednek egy lyukat a nadrágszíjon,mert csak... Pénzügyi elemzők...
noMores
2016. november 01. 22:27
A fideszesektol kernek tanacsot: Viktor azt kondta, hogy ezek mocsok szervezetek, a hatterhatalmak zsebeben, nelkuluk is megy az orszag, azaz nem kell rajuk figyelni. Namostakkor mivan? Leminositesnel mocskok, felmunositesnel meg a barataink? Nem gaz ez kicsit?...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!