„A bizalom az egyik legelemibb érzés anya és gyermeke között”

2016. október 02. 20:34

Interjú a kétgyermekes Béres Alexandrával — anyaságról, családról, gyermekekről.

2016. október 02. 20:34
Béres Alexandra

 „Fitneszvilágbajnok, üzletasszony, feleség és anya. Irigylésre méltó szakmai sikerei után hét éve családanyaként is kiteljesedhetett. Két éve adott életet második gyermekének. Béres Alexandrával fitneszről kevés szó esett, családról és anyaságról annál több.

(...)

- Mi a legszebb és mi a legnehezebb az anyaságban?

- A kettő szorosan összefügg. Mi kapjuk a legszebb és a legnehezebb pillanatokat is, mert a gyerek velünk engedi el igazán magát. Mi kapjuk a legcsúnyább hisztiket és a legszebb mosolyt, a bújást, a puszit, az ölelést, az első szavakat.

(...)

- Az első baba születése után okozott valami meglepetést? 

- Nem igazán. A második kislányom születése után viszont váratlanul ért, hogy nála sok dolog nem úgy működött, mint az elsőnél. Azt hittem, rutin szerint tudom végezni a testvérénél megtapasztalt és bevált dolgokat.  Gyorsan rá kellett azonban jönnöm, hogy a két gyerek között nagy különbség van, mindkettő saját egyéniség és semmilyen szinten nem szabad őket összehasonlítani.

- Miben mutatkozott meg a különbség a két baba között?

- Az elsőnél minden nagyon simán és rendezetten ment. Szépen szopizott, egyszerű és kedves baba volt. A kicsi az első pillanattól kezdve egy kis kópé. Nehezen szopizott, a kevesebb ételtől nyugtalan volt, alig aludt, éjszaka 8-12-szer kellett kelni hozzá. A nehezebb időszakokban a türelem és a szeretet segített. Nagyon fontosnak tartottam, hogy érezze, ott vagyok mellette. A bizalom az egyik legelemibb érzés anya és gyermeke között. Úgy nevelem a lányokat, hogy érezzék a szeretetem és biztonságban érezhessék magukat. Hét és két évesek, kiegyensúlyozottak és aranyosak. Úgy érzem, most jön meg a gyümölcse annak, hogy mindig türelmes vagyok velük.

(...)

- A szoptató anyukákat gyakran lebeszélik a jó szándékú nagyik a mozgásról és a diétáról. Mit gondolsz erről?

- Az anyatej nagyon fontos és mindent meg kell tennünk azért, hogy szoptathassuk a gyermekünket. A szoptatás azonban senkit ne tartson vissza a mozgástól, mert nem apad el tőle a tej! A sport oldja a feszültséget. Sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a baba is, ha az anya elégedett a saját testképével és ha újra nőnek érezheti magát. Szigorú diétát viszont nem javasolok. Inkább arra próbáljunk odafigyelni, hogy mit eszünk. Részesítsük előnyben a zöldséget, gyümölcsöt, husit és halat! Próbáljunk tápláló és értékes ételeket fogyasztani, mert ezek a babának is jót tesznek! Kerüljük a cukrot, és szép lassan le fog menni a lerakódott súlyfelesleg.”

(...)

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!