Origo: Engedély nélkül kerültek ki Simicska oszlopai

2016. június 14. 10:14

Az Origo információi szerint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir hirdetőoszlopainak csak hatoda került ki szabályosan a fővárosi közterekre. A lap szerint a szabálytalanul kihelyezett oszlopokra a közútkezelő sem adott engedélyt, ráadásul több esetben elmaradt a karbantartás, vagy nem valósult meg a szerződésben vállalt kötelezettség.

2016. június 14. 10:14

Évekig engedély nélkül voltak kint az utcán Simicska Lajos cégének hirdetőoszlopai – írja az Origo. A lap a hirdetőoszlopok kapcsán folyó per nyomán értesült róla, hogy 644-ből csupán 155 Mahir-oszlop kapott a Fővárosi Önkormányzattól tulajdonosi hozzájárulást a kihelyezéshez. A főváros még a Demszky-érában szerződött először a Mahirrel, az utolsó ilyen tulajdonosi hozzájárulást pedig 2013-ban kapta – ráadásul nem is minden, engedéllyel rendelkező helyre jutott oszlop.

Az Origo szerint az 517, fővárosi engedély nélkül kihelyezett oszlopra a cég nem rendelkezik a közútkezelő engedélyével sem. A lap összefoglalója szerint nem csak ez nincs rendben, hiszen több oszlop esetében elmaradt a karbantartás, illetve nem teljesült egy sor, szerződésben vállalt kötelezettség sem.

A közbeszerzésekben és egyéb módon a második Orbán-kormány alatt erősen favorizált Simicska Lajos cégbirodalmát az elmúlt másfél évben, a miniszterelnökkel való látványos szakítás óta több hátrányos döntés is érte, ezek egyike a fővárosi hirdetőoszlopok ügye. A Fővárosi Önkormányzat 2015. szeptember 30-án, kilenc évnyi jogviszony után állapította meg, hogy súlyosan előnytelen volt számára az a magállapodás, amit Simicska Lajos reklámcégével kötöttek, eredetileg 25 év időtartamra. Ezért egyoldalú döntéssel felbontották a szerződést, és a határidő letelte után elkezdték az oszlopok bontását. A cég perel az ügyben.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. június 14. 14:50
Nem semmi, a hatóságnak hat év kellett rá, hogy észre vegye, hogy engedély nélküli hirdetőfelületek kerültek ki közterületre. Bámulatos. Bezzeg ha kisiparosra, vállalkozóra kell lecsapni iparűzési adó miatt, ahhoz olykor 24 órára sincs szükségük. Még szerencse, hogy jogállamban élünk és demokráciában, belegondolni is, rossz, mi minden történhetne, ha netán egy diktatúrában történne mindez!
Paskai
2016. június 14. 13:44
A mandiner is Simicsé. itt röhög rajtatok.
o _ A
2016. június 14. 11:53
Azok a fránya törvények...
balbako_
2016. június 14. 11:45
Ezt is bukta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!