Keresztény elveik miatt vették el a gyerekeket: tüntetés lesz Budapesten

2016. március 11. 09:52

A CitizenGo tüntetést szervez Budapesten a norvég gyermekvédelem gyakorlata ellen, miután egy családtól keresztény nevelési elveik miatt vették el mind az öt gyermekét. A szervezet szerint a norvég gyermekjóléti szolgálat mondvacsinált indokokkal több mint hatvanezer gyermeket szakított el családjuktól.

2016. március 11. 09:52

Tüntetést szervez március 12-én 14 órakor a CitizenGo civil szervezet a norvég gyermekvédelmi gyakorlat ellen a Norvég Nagykövetség előtt. A Barnevernet gyermekjóléti szolgálat ugyanis a civil szervezet szerint több mint 60 ezer gyermeket szakított el családjuktól mondvacsinált indokokkal. A CitizenGo ilyen indokok között említi az anya kimerültségét, alacsony életkorát, a szemkontaktus hiányát, valamint a csecsemő alacsony súlyát.

A tiltakozás kirobbantója a Bodnariu-ügy volt, amelyben egy iskolai tanár feljelentése alapján „radikális keresztény nevelési elvek” miatt vették el egy család mind az öt gyermekét.

Mivel a gyermekvédelem igazolva látta a tanár gyanúját például azzal, hogy a gyermekek kihallgatásán kiderült, hogy „fenekelést” kapnak, valamennyi gyermeket védelem alá helyezték, beleértve a házaspár három hónapos csecsemőjét is. A szülők ezután két hónapig nem láthatták gyermekeiket, némelyikkel pedig ezután is csak telefonon beszélhettek 10-10 percet – írta a Hetek.

Az esetet követően nemzetközi tiltakozás indult, melynek része a magyarországi tüntetés is.

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. augusztus 25. 10:14
Nem tudom. Én nem tüntikéznék olyan szülőkért, akik verik ("fenekelés") vagy éheztetik (alacsony testsúly) a gyerekeiket.
na még ez is
2017. augusztus 25. 10:14
Nézd. Engem úgy neveltek, hogy gyereket bármilyen okból megütni aljas dolog, egyben a tehetetlen és alkalmatlan szülő ismérve. Ezzel azóta is egyetértek és ezért nem fogok elnézést kérni.
fogd a pénzt és kuss
2016. június 11. 00:10
remélem hamarosan az un. "európai liberális elvek" is a nácizmus mellé kerülnek a szemétdombra. oda, ahova való.
Csomorkany
2016. május 28. 06:49
Fönntartva ggg ellenvetését, ezek a kamarák szakmai szervek, amelyeket a tagok formáltak saját képükre. Szülőként mikor szóltál bele abba, hogy a gyámhivatal milyen elvek szerint gyámkodjon? Nem egy szülői kamaráról van ám szó! Mikor vannak a gyámhivatali választások, amikor a szülők elzavarhatják a nekik nem tetsző elveket érvényesítő gyámhivatali tisztségviselőket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!