Ferenc pápa „vak erőszaknak” nevezte a brüsszeli támadást

2016. március 22. 15:13

Elítélte a brüsszeli terrort Ferenc pápa a város érsekének címzett üzenetében. Az egyházfő részvétét fejezte ki a „sok szenvedést okozó, vak erőszak” áldozatai családtagjainak.

2016. március 22. 15:13

Elítélte „az oly sok szenvedést okozó vak erőszakot” Ferenc pápa a keddi brüsszeli robbantásokat követően a Jozef De Keselnek, Malines-Brüsszel érsekének küldött részvétüzenetében.  

A Vatikán honlapján közölt francia nyelvű üzenetet Ferenc pápa nevében Pietro Parolin bíboros szentszéki államtitkár küldte a belga főváros érsekének. A katolikus egyházfő imájával megemlékezett a terrorista támadások áldozatairól, és együttérzését fejezte ki a halottak családtagjainak.  

Giacinto Berloco brüsszeli apostoli nuncius a TV2000 olasz katolikus televíziónak nyilatkozva úgy fogalmazott, a támadók „tragédiát teremtő” helyszíneket választottak, hogy minél több áldozatot szedjenek. A terrorista támadások elkövetőiről szólva hozzátette: „Nehéz ezeknek az embereknek a fejével gondolkodni. Gyakran magukat kiközösítettnek érző személyekről van szó, vagy olyanokról, akiknek az együttélésről nagyon más az elképzelése mint nekünk”.  

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2016. július 28. 22:53
Vén hugyos, még mindig az a mantra, hogy minden templom fogadjon be ilyen robbantgató migráncsokat? Vagy a megbízóid most más műsort találnak ki neked? Mehetsz vissza a balettbe ugrálni?
Sulammit
2016. április 02. 18:53
A szolgálatok nem számítottak arra, hogy a kiképzett migránsok ilyen hamar akcióba lépnek. Azt gondolták, hogy szépen beépülnek a társadalomba és évek évtizedek múltán lecsapnak. Bár minden államfőt figyelmeztettek a növekvő veszélyre, de sikertelenül.
Sulammit
2016. április 02. 18:53
Az a vak aki nem lát előre.
kohntalan
2016. március 27. 13:22
Vén hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!