Safe space: nem adják le a mozik az imára buzdító anglikán hirdetést

2015. november 23. 14:00

Nem vetítik le a brit mozihálózatok az Anglikán Egyház hirdetését, mivel attól tartanak, hogy a Miatyánk sértheti a moziba járók érzékenységét.

2015. november 23. 14:00

A Guardian cikke szerint nem adja le az Anglikán Egyház imára buzdító hirdetését a három legnagyobb brit mozihálózat, az Odeon, a Cineworld és a Vue, mivel attól tartanak, hogy a Miatyánk sértené a moziba járók érzékenységét. Az ügyből vita kerekedett Angliában, amely során meglepő módon az ismert ateista tudós, Richard Dawkins is az egyház védelmére kelt, kifejtve: egy vallási hirdetés kicsit sem offenzívebb, mint egy akármilyen másik reklám.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2016. július 08. 12:24
Érdekes módon a liberális és polkorrekt nyugaton egyedül a kereszténység csípi egyesek szemét. A Sátán elégedetten dörzsöli a tenyerét...
Öreg
2015. december 23. 19:03
Az üzleti siker feltétele a pc. szellemiség. Ha annak nem felel meg, elásta magát!
cereal killer
2015. december 23. 19:02
"Anglia miért nem tiltja be ezen okból az angol (és a brit) lobogó használatát??" - Nem lennék meglepve, ha hamarosan beletennék a félholdat.
Tintamin
2015. december 23. 19:01
Azt hiszem, hogy ez már azért kicsit sok. Itthon sem lennék kiborulva ezen (bár a magyar keresztény egyházak elég ocsmány módon derékig Orbán seggében kotornak), pedig nem vagyok vallásos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!