Az ilyen közleményekkel a hívők nagy része nem tud mit kezdeni

2015. szeptember 19. 15:39

Amikor egy ilyen gyorsan változó nemzetbiztonsági, rendőri, világpolitikai kérdésről van szó, melynek hátterét és következményeit senki sem látja át teljesen, szerintem óvatosabban kellene bánni a szép szavakkal.

2015. szeptember 19. 15:39
Szőnyi Szilárd

„Ez már a sokadik egyházi megnyilatkozás, amely a feltétlen befogadásra int. Nagyon bírom a szerzeteseket, egy regiment jó ismerősöm, sőt rokonom van köztük, de attól tartok, az ilyen közleményekkel a hívők nagy része nem tud mit kezdeni. Persze hibának tartom, ha valaki kizárólag bennünket lerohanó hordának láttatja a menekülteket (pontosabban: jelen állás szerint illegális migránsokat, sőt határsértőket), és nincs szeme a tömeg egyes tagjainak szenvedéseire. Azt viszont a másik végletnek gondolom, hogy az idegenektől való félelem meghaladásáról, az irgalmas szamaritánus példájáról, a feltétel nélküli befogadásról mondunk nagyon emelkedett szavakat, anélkül, hogy érdemben mérlegelnénk, milyen veszélyeket rejthet magában a mostani invázió. Amikor egy ilyen gyorsan változó nemzetbiztonsági, rendőri, világpolitikai kérdésről van szó, melynek hátterét és következményeit senki sem látja át teljesen, szerintem óvatosabban kellene bánni a szép szavakkal. Ma már a legnépszerűbb magyar szerzetes, Böjte Csaba is ott tart, hogy irgalmasan kell bánni a menekülttel, de különbséget kell tenni a háborús övezetekből érkezők és a jobb élet reményében útra kelők között, és senki sem kötelezheti a magyar államot arra, hogy megengedje, boldog-boldogtalan átjáróháznak használja az országot.”

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuc-kuc
2016. március 25. 20:34
Köszönet és hála ezért a közleményért! Annyian lejáratták a kereszténységet az elmúlt hetekben .... néhány püspök tagadva Isten igéjét állt ki a nyilvánosság elé s támogatta azt az embertelen, sátáni tevékenységet amit mindannyiunk szégyenére politikusaink tesznek a menekült kérdés kapcsán. Reméljük hogy szerzetes atyáink közleménye hozzájárul ahhoz hogy az eluralkodott embertelenséget a hit és tettek erejével is legyőzzük s Isten igéje torzítások nélkül juthat el hívő testvéreinkhez.
sóhivatalnok
2016. február 10. 15:58
Hát nem is vagy keresztény. Sajnos az tényleg nem úgy van, hogy válogatunk a tanításból, és ami tetszik, azt megtartjuk. "Add el, amid van, az árát oszd szét a szegények között, és kövess engem" - ebben nincs túl nagy mozgástér. Ez van. Sosem mondta senki, hogy kereszténynek lenni kényelmes.
Antigoné
2015. december 09. 10:39
A biblia azt is mondja: tartsd oda a másik orcádat is. Hát én nem tartom.
koronaszepe
2015. december 06. 16:24
A hívek nagy része a kereszténység legalapvetőbb erkölcsi parancsolataival, a kereszténység szellemiségével nem tud mit kezdeni. Szilárd úr, a kereszténység nem egy politikai párt, ahol mérlegelni kellene ilyesféle dolgokat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!