Ferenc pápa a fiataloknak: Csináljatok rendetlenséget, aztán tegyetek rendet!

2015. július 13. 07:22

„Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk!” – mondta Ferenc pápa tízezer fiatal előtt, paraguay-i útja utolsó állomásán.

2015. július 13. 07:22

Ferenc pápa paraguayi látogatása utolsó eseményén több tízezer fiatallal találkozott, és arra kérte őket, hogy csináljanak rendetlenséget, majd utána segítsenek helyreállítani a rendet.

 
Három országot – Ecuadort, Bolíviát és Paraguayt - érintő latin-amerikai körútjának végén, az elutazása előtt a katolikus egyházfő püspökökkel ebédelt, találkozott fiatalokkal, majd visszautazott a Vatikánba.
  
„Írtak egy beszédet nekem, amelyet most el kellene mondanom, de a beszédek unalmasak” – mondta az ifjúsággal való találkozóján, nevetést és ujjongást kiváltva. „Csináljatok olyan rendetlenséget, amely felszabadítja a szívet, együttérzővé tesz bennünket, reményt ad nekünk!” – tette hozzá. Arra kérte a fiatalokat, hogy segítsék kevésbé szerencsés sorsú társaikat, és küzdjenek azért, hogy reményteli és méltóságteljes életet élhessenek.
 
Ferenc pápa nem először biztatta arra a fiatalokat, hogy csináljanak egy kis zűrzavart: megtette ezt már 2013-ban Brazíliában is, amikor azt kérte tőlük, hogy tegyék olyanná az egyházat, amely jobban kitekint a világra.

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. március 17. 18:13
A "tudjuk mitől" az nem az őrületre vonatkozott, hanem a sok böjtre, imádságra, teste sanyargatására, vezeklésre. Azért belegondoltál már abba, hogy nem egy fűtött szobában imádkoztak, hanem a hideg zárdában és templomban. Télen milyen hidegek most is a templomok, pedig "fűtve" vannak. Azon a jéghideg kövön térdelni órákat! Persze, hogy ízületesek lettek már fiatalon. És beteg lett. "Rövid betegség után halt meg." Azt nyilván, tudod, hogyan vezekelt. És azt is, hogy egy keresztény milyen böjtöknek képes alávetnie magát, ha a családban békességet akar, vagy más egyéb célból. Egy őrült nő képes arra, hogy apját (IV.Bála,) és testvérét (V.István) kibékítse? Erről el szoktak feledkezni, pedig ez nem akármilyen harc volt apa és fia között. És a kibékülés sem. Margit volt a közbenjáró 24 éves korában. Főként ezért a békéért imádkozott és vezekelt annyit, hogy ez kikezdte az egészségét. IV. Béla is megőrült szerinted, mert, hogy Margit után 3 hónapra rá ő is meghalt?
Sulammit
2015. július 26. 00:53
Akkor nem is vagyok! Ez ilyen egyszerű! Egyszerre értünk ide. :)
Sulammit
2015. július 24. 23:39
Hát persze, hogy... nem tudom. Még az is lehet, hogy a Szeretetlángra utalt. Na erre nem gondoltál, hogy gondoltam ugye? :) Tudtam, hogy olvastad. Csodálkoztam is volna, ha nem.
Sulammit
2015. július 24. 21:14
Nem azt mondta, hogy az új emberiség. Legalább Pió atya jövendölését ne forgasd ki és ne torzítsd! Jó? Ha megkérhetnélek! Ugye nem kell ideírnom, tudod te is, hogy mit írt. Olvastad a Szép új világot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!