Ki az? Rendben van, a földön jár, az égre néz

2015. június 01. 10:02

Ma 1600-an vannak Magyarországon. Jelenlétüket többek között az általuk nyújtott szolgálatok, intézményeik, a rászorulók lelki és testi gondozása által is érzékeljük.

2015. június 01. 10:02

Ferenc pápa, aki maga is jezsuita szerzetes, 2015-re meghirdette a megszentelt élet évét, Kiemelt figyelmet kér a papoknak, szerzeteseknek, testvéreknek és nővéreknek, a szent fogadalom szerint élőknek. Magyarországon ezer éve vannak jelen; ma otthon 1600-an mondhatják, hogy „rendben vannak”.

A szerzetesrendek a társadalom szerves részei. Jelenlétüket többek között az általuk nyújtott szolgálatok, intézményeik, a rászorulók lelki és testi gondozása által is érzékeljük. Emellett ott van az a láthatatlan cselekvés is, amit nap mint nap végeznek: imádkoznak embertársaikért, azaz értünk.

A szerzetesek közel élnek hozzánk, megoszthatjuk örömeinket és fájdalmainkat velük, megértik, hogy mire van szükségünk. Saját magunk életében is válaszra, megoldásra lelhetünk általuk. Ahhoz, hogy jobban megismerhessük őket, 2015. június elsejétől kampányt indítottak Rendben vagyok. Földön járok, égre nézek szlogennel. 

A szerzetesek éve az új egyházi évvel, 2014. advent első vasárnapjával (november 30.) kezdődött, és 2016. február 2-án, a megszentelt élet napján ér véget. Az év csúcspontja a Szerzetesek tere elnevezésű rendezvény lesz 2015. szeptember 18-19-én, Budapesten a Március 15. téren és annak környékén. 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2015. június 01. 17:24
Ez a keresztény élet : "rendben vagyunk", mert az Isten szeret minket , s mi is őszintén törekszünk ennek megfelelni . A világi sajtó - érdekei szerint - túlhangsúlyozza az egyházban meglevő botrányokat / amik , kár , hogy előfordulnak , nem mentegetjük / . Viszont a csendben dolgozó "rendben levők" hiteles tanúi annak , Aki volt , van és eljövendő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!