Botond testvér: Rendben vagyok

2015. június 02. 12:21

A pálos rend egyik specialitása a motorosokkal való foglalkozás. Ki mondaná meg, hogy a bukósisak és a védőruha alatt szerzetes rejtőzik?

2015. június 02. 12:21

„Meg vagyok róla különben győződve, hogy az apostolok azért tudták hirdetni az evangéliumot, mert őket megismerték, megszerették és rajtuk keresztül megszerették az Úrjézust. Ha én valahol úgy tudtam élni, hogy engem megszerettek, akkor én sosem mondtam és sosem gondolom, hogy ennek ne kéne örülni,de akkor örülök neki jól, hogyha tudom, hogy ez azért jó, mert ezzel közelebb kerültek Istenhez” - mondja Bátor Botond pálos szerzetes. Miről szól a számára szerzetesnek lenni?

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2016. szeptember 01. 23:20
Miből gondolod, hogy "kivonta magát a forgalomból?" Menj el a Sziklatemplomba (Gellérthegy) egy szentmisére, és látni fogod, mennyien tisztelik szeretik ezt az atyát. A világban él és rengetegen ismerik, na nem mint Botond testvért, hanem, mint Botond atyát. Gondolod, hogy régen azért mentek és azok választották a papi és szerzetesi hivatást akik tanulni akartak? Krisztus követését valahogy kihagytad a pakliból!
Quet
2016. április 01. 01:10
Matyi testvér: nem vagyok rendben!
peti
2015. június 04. 21:23
Az emberiség kilép a gyerekkorból, ha egyszer s mindenkorra elfelejtük végre ezeket a vallásnak nevezett dajkameséket, amelyek a teljesen tudatlan korszakunkból származnak, ám amelyek miatt a mai napig lefejezünk megkínozunk, bebörtönzünk és terrorizálunk embereket. Nem csak a lefejezős iszlám szélsőségesekre gondolok - épp most csuktak le pár napra pl. egy izraeli katonát egy disznóhúsos szendvicsért. Egy SZENDVICSÉRT, bazmeg. Mondjuk, még mindig jobb, mint ha lefejeznek, mert szerintük megtagadtad Istent. Vallás = szellemi nihil.
Sulammit
2015. június 04. 21:23
Úgy látszik, hogy Puskely Máriának a Szerzetesek c. könyve sokakra nagy hatással volt. Így rám is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!