Ferenc pápa Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárt fogadta a Vatikánban

2015. április 28. 12:48

A Vatikánban kedden rendezett nemzetközi környezetvédelmi konferencia keretében találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral.Ferenc pápa, aki a hírek szerint befejezte a teremtett világ védelméről szóló, második enciklikáját, amit még nyár előtt bemutatnak.

2015. április 28. 12:48

Ferenc pápa a Pápai Tudományos Akadémia által a Vatikánban kedden rendezett nemzetközi környezetvédelmi konferencia keretében találkozott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral.

 
A szentszéki sajtóközpont közleménye szerint az egyházfő félórán át beszélt Ban Ki Munnal a Pápai Tudományos Akadémiának a vatikáni kertekben levő székházában. 
 
Az ENSZ főtitkára a Védeni a földet, nemesíteni az emberiséget című vatikáni környezetvédelmi konferencián vesz részt, amelyet a Pápai Tudományos Akadémia és az ENSZ-nek a fenntartható fejlődéssel foglalkozó hálózata (SDSN) rendezett. A találkozó az éghajlatváltozás és a fenntartható fejlődés erkölcsi dimenzióját tárgyalja. 
 
A Vatikán bejelentése szerint Ferenc pápa befejezte második enciklikáját, amelynek a témája a teremtett világ védelme. Az enciklikát még a nyár előtt bemutatják és továbbítják a Párizsban év végén tartandó környezetvédelmi világkonferenciára.      
 
A Vatikánban zajló környezetvédelmi konferencián Sergio Mattarella olasz államfő és Maria Voce, a Fokoláré-mozgalom  elnöke is részt vesz.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Péter Gábor Bátor Tábor
2015. június 07. 21:00
Félnótás Ferenc utat mutat a környezetvédőknek is?
Sulammit
2015. május 17. 15:38
Erre gondoltál ugye? https://www.youtube.com/watch?v=LIkoPpvw22g
Sulammit
2015. május 16. 22:38
Én azt bírom a perzsákban, hogy ők bántak, a legemberségesebben a zsidókkal! Az ókorról beszélek. Kürosz idejében.
Csomorkany
2015. május 16. 22:29
Mondjuk úgy, hogy körülírtad, ugyanis volt a közepén egy "im" :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!