Iszlám imaóra volt a keresztény katedrálisban

2014. november 17. 11:39

Először tartottak muzulmán-keresztény imaórát a washingtoni episzkopális katedrálisban. Az esemény közben egy nő felállt és tiltakozott, kivitték.

2014. november 17. 11:39

Történetében először tartottak muzulmán imaórát pénteken, november 14-én a washingtoni episzkopális (anglikán) Nemzeti Katedrálisban, a szándék a a terrorizmus elleni küzdelem és a keresztény-muzulmán párbeszéd elősegítése volt. Az imaóra közben azonban egy nő felállva, hangosan tiltakozott. 

 
Mint mondta: „Jézus Krisztus meghalt a kereszten, ez az oka, amiért csak őt imádjuk, Jézus Krisztus a mi urunk és megmentőnk!” A nő hozzátette: elég mecset az Egyesült Államokban, és a muzulmánoknak a saját vallási épületeikben kellene imádkozniuk. Ezután két férfi kivitte a katedrálisból.
 
Az imaóra házigazdája  Ebrahim Rasool, Dél-Afrika washingtoni nagykövete volt, aki felszólította a keresztényeket és a muzulmánokat, hogy fogjanak össze és harcoljanak az extrémizmus ellen. 
 
Az imaóra ellentmondásos reakciókat váltott ki, sokan olyan véleményt fogalmaztak meg, hogy annak nincs helye egy keresztény templomban.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. november 24. 16:14
Prohászka Ottokárnak van egy remek írása Bazilika vagy zsinagóga címmel 1896.
Csomorkany
2014. november 23. 15:45
Csomorkány felebarátod képes arra, hogy Prohászkát a maga korlátai között értékelje. Nélküle nagyjából a volt NDK vagy a mai Csehország szintjén állna a magyar katolikus egyház, tehát közösségileg is belőle élünk, ill. az általa elindított két világháború közötti katolikus megújulásból. Nota bene, Boldog Salkaházi Sárát is ez a katolikus megújulás adta nekünk, tehát egészében antiszemitizmussal vádolni súlyos ostobaság volna. Az azonban tény, hogy Prohászkánál elég mélyre ment 1919, és azt megelőzően is a baloldali mozgalmak és a zsidóság között megtapasztalt erős korreláció, ezért számos olyan szövege van, amely 1944 után vállalhatatlan. De ő nem is 1944 után írta ezeket, míg akik ma lelkesen idézik, azok 1944 után vannak.
magnamater
2014. november 19. 12:39
Mecsetté vált templomok voltak régen is, ismert eredménnyel. Ami kívülről jön, az mindég a szabadság ellen hat.
1120
2014. november 18. 16:25
Mernék én bemenni a világ BÁRMELY mecsetjébe gregoriánt énekelni... Ott helyben felkoncolnának! Ezt a templomot pedig egyszerűen meggyalázták, itt kérem vallási blaszfémia történt, ergo újra kell(ene) szentelni. (Nyilván nem fogják.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!