A halálos ágyán szentelték pappá William Carmonát

2014. szeptember 11. 21:15

Előrehozták egy haldokló szeminarista pappá szentelését az Egyesült Államokban. Az 51 éves William Carmonát a kórházban, halálos ágyán szentelte pappá püspöke. Két nappal később elhunyt.

2014. szeptember 11. 21:15

Az 51 éves William Carmonát, a kolumbiai származású negyedéves szeminaristát 2015 nyarán szentelték volna pappá a Nashville-i Egyházmegyében (Tennessee). Daganatos betegsége azonban egyre súlyosbodott, és mire eljött az ősz, egyértelművé vált mindenki számára, hogy nem éri meg felszentelése kitűzött időpontját.

 
Amikor David R. Choby püspök megtudta, mennyire súlyos állapotban szállították át a Christus Santa Rosa Egészségügyi Központba szeptember első hetében, mindent félbehagyva San Antonióba sietett, hogy a rendkívüli körülményekre való tekintettel azonnal pappá szentelje William Carmonát. A papszentelésre szeptember 8-án került sor, másnap a frissen szentelt papot átvitték az intézmény hospice osztályára, ahol szeptember 10-én elhunyt.
 
William Carmona a kolumbiai Antioquiában nőtt fel, 13 gyerekes családban, és már 12 éves korában felmerült, hogy pap szeretne lenni. Mielőtt 2000-ben az Egyesült Államokba érkezett volna, filozófiát tanult egy kolumbiai szemináriumban. Az Egyesült Államokban eleinte a nyelvi gátak miatt nem jutott be a kaliforniai papnevelő intézetbe. A szalvatoriánusoknál szolgált, így került végül Tennessee-be, ahol ifjúságpasztorációval foglalkozott. 2008-ban lett a Nashville-i Egyházmegye szeminaristája.
 
„Williamnek nagyon nagy szíve volt, kiváló lelkipásztor lett volna belőle” – mondta Linda Gibler domonkosrendi nővér, a szeminárium tanára.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!