Vatikáni-anglikán-muszlim megállapodás az emberkereskedelem ellen

2014. március 18. 12:03

Véget vetne az emberkereskedelemnek 2020-ra az a megállapodás, amelyet hétfőn írt alá a Vatikán,az Anglikán Közösség és az egyiptomi Al-Azhar Egyetem imámjának képviselője. Az aláírók szeretnék, hogy a világ nagyobb vallásai is csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

2014. március 18. 12:03

A Vatikán, az Anglikán Közösség és egy vezető muszlim szervezet megállapodást írt alá hétfőn arról, hogy 2020-ig véget vetnek az emberkereskedelemnek.

A Global Freedom Network névre hallgató megállapodást sajtótájékoztató keretében írták alá. A GFN-t szeretnék kiterjeszteni az összes nagyobb vallásra. A szerződés a rabszolgaság különféle formái ellen jött létre, Az aláírók  emberiesség elleni bűnnek nevezik a rabszolgaságot és az emberkereskedelmet, és felszólítják a világ vallási közösségeit a csatlakozásra.

A megegyezést muszlim részről az egyiptomi Al-Azhar Egyetem imámjának képviselője, Mahmoud Azab; anglikán részről David Moxon érsek, a canterbury érsek római képviselője; vatikáni részről pedig Ferenc pápa képviseletében Marcelo Sanchez Sorondo érsek, a Pápai Tudományos és Társadalomtudományi Akadémia kancellárja; végül a Walk Free Alapítvány részéről az alapító Andrew Forrest írta alá.
 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2014. március 30. 01:29
Az emberkereskedelem ellen legtöbbet a média tehetne,ha e bűnözők fényképét és minden adatát közzé tennék, akkor is, mikor elítélik, akkor is, mikor szabadulnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!