Megalapították Thaiföld első bencés monostorát

2014. március 27. 10:47

Felszentelték Thaiföld első férfi szerzeteskolostorát, melyben Vietnámból származó bencések laknak majd – írja az asianews. A szerzetesek kukoricát és rizst termesztenek majd, valamint gyümölcsfákat nevelnek.

2014. március 27. 10:47

Vietnamban három bencés monostor fogadja a szerzetesi hivatást választókat. Ezek nagy száma miatt újabb alapítást láttak szükségesnek, amit azonban Hanoi kommunista vezetése nem engedélyezett.

Helyet keresve az új monostor számára a vietnami bencések hathatós támogatót találtak Francis Xavier Vira Arpondratana, Chiang Mai püspökének személyében. A „mosoly országában” nyolc női kolostor működik, de férfi rendek még nem telepedtek meg Thaiföldön.
 
A vietnami bencések anyaházában, Thien Anban robbanásszerűen nő a belépők száma. A Chiang Mai városában alapított monostorba öt bencés költözött, és további öt szerzetes követi majd őket. A tíz szerzetesi cella mellett a monostor vendégházat, nyolc szobát és kápolnát foglal magába. A bencések az „ora et labora” szellemében kukoricát, rizst termesztenek majd, és gyümölcsfákat ültetnek.
 
Thaiföld 70 millió lakosából mindössze félmillió a keresztény, ők többségében katolikusok.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!