Digitális zsolozsma már iPhone-ra is

2014. február 24. 23:06

Már iPhone-on is olvasható a digitális zsolozsma. A program minden napra összeválogatja az imádság részeit, hogy ne kelljen elvesznünk a könyvjelzők és lapozgatások sűrűjében.

2014. február 24. 23:06

A zsolozsmának hívott Imaórák Liturgiája az egész egyház közösségi imája. A napot megszentelő imaórák egy része kötelező a papság számára.

A zsolozsma imádságának eredeti célja közösségi jellegű, nem magányos műfaj, azonban sokan mégis egyénileg mondják, mert nincs mindenhol közösségi alkalom erre.

A Magyar Liturgikus és Egyházzenei Intézet jóváhagyásával 2011-től elérhető a digitális zsolozsma honlapja. Két éve pedig android rendszerekkel működő okostelefonokra és tabletekre is külön alkalmazás van a cseh Richard Královič fejlesztésében, ami letölthető a Google Play-ről. Nemrég pedig megjelent az Apple iOS változat is (iPhone és iPad használóknak) a magyar jezsuiták támogatásával, amit Gyimesi Ákos fejleszt, és letölthető ingyenesen az AppStore-ból.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!