Meggyújtották a Magyarok Gyertyáját

2013. december 23. 05:43

Advent negyedik vasárnapján gyújtották meg Budapesten az ötezer gyertyából öntött Magyarok Gyertyáját, amit Beran Ferenc pápai káplán áldott meg.

2013. december 23. 05:43

Advent negyedik vasárnapján, a budapesti Városháza parkban gyújtották meg a Magyarok Gyertyáját – látható a Hír TV felvételén. A Magyarok Gyertyája kezdeményezést Mocselini Rudolf és Varga Iván indították el, Magyarország, a környező államok és a világ más tájain élő magyaroktól kértek egy-egy gyertyát, amiből kiönthetik a nagy, közös gyertyát. 

A beérkezett mintegy ötezer gyertyából készült Magyarok Gyertyáját Beran Ferenc pápai káplán áldotta meg, aki a következőket mondta: „Ha azt akarjuk, hogy ez a Karácsony igazán szép legyen számunkra, akkor azt kell tennünk, hogy egymás számára kell széppé tenni, egymásra oda kell figyelni, nem csak nagy dolgokban, kis dolgokban is. El kell gördíteni szívünkből ezeket a belső akadályokat, bűnöket, nagyon sokszor az önzést, a hatalomvágyat, a dicsőségvágyat és nagyon sokszor a különféle előítéleteket is!”

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2014. március 30. 13:30
Szeretteljes, áldott szép Karácsonyt! http://www.youtube.com/watch?v=FxCcU07jeqg
bsandor
2013. december 23. 16:54
a videót nem köszönöm de neked is boldog karácsonyt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!