Keresztény-muzulmán béketalálkozó volt Afrikában

2013. december 18. 00:00

Keresztény és muzulmán vallási vezetők találkoztak december 11-én Banguiban, a Közép-afrikai Köztársaság fővárosában, hogy közösségeik nevében megbékéljenek egymással.

2013. december 18. 00:00

A találkozót semleges helyen, a PK13 nevű városrész vezetőjének házában tartották. Azért itt, mert Banguinak ebben az ismert, külvárosi negyedében nemrégiben több napig tartó, vallási indíttatású erőszak zajlott.

Az Oscar Faki baptista lelkész által szervezett találkozón közel száz vallási vezető és helyi lakos vett részt. A lelkész a keresztények és a muzulmánok közötti, több napig elhúzódó konfliktussorozat miatt döntött úgy, hogy a keresztények nevében békülő megbeszélésre hívja a városrész három imámját.

A találkozó során minden résztvevő fontosnak látta hangsúlyozni, hogy az ország függetlensége óta a most megoldottnak látszó konfliktus kitöréséig a keresztények és a muzulmánok békében éltek egymás mellett.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!