Fülöp-szigeteki falvakat építenek újjá a szalézi szerzetesek

2013. december 17. 23:45

A Fülöp-szigeteken dúló tájfun sokak otthonát rombolta le. Az élet újraindításában a szaléziak és a Don Bosco Nővérek is segítenek.

2013. december 17. 23:45

Annak érdekében, hogy minél előbb megkezdődjék a rekonstrukció, a szaléziak gyakorlati segítséget nyújtanak a bennszülött lakosságnak: a Don Bosco Mondo civil szervezet és a bonni Missziós Iroda  konkrét terveket dolgozott ki, amellyel a Fülöp-szigetek tájfun sújtotta területén élő 2600 családnak, összesen mintegy 11 800 főnek nyújtanak segítséget.

 
Az első szakaszban a Leyte szigetén lévő Candahug faluban 360 családnak segítenek újjáépíteni otthonukat, valamint egy iskolát, a művelődési házat és a kápolnát, amely teljesen elpusztult a tájfunban.
 
A projekt a lakosság azon rétegét szolgálja, akik már a természeti katasztrófa előtt is nagyon szegények voltak, így az otthonuk nem tudott ellenállni a tájfunnak, és elpusztult vagy súlyosan megrongálódott.
 
A beruházásra mintegy 1,2 millió euró segély érkezik Németországból. A szaléziak 25 négyzetméter alapterületű kis házakat húznak fel a térségben, és minden egyes ház egy tájfun-biztos helyiséggel rendelkezik majd. Összesen kétezer család sérült otthonainak megjavításában segédkeznek, 450 ezer eurót értékben.
 
Egy 290 ezer eurós segélyből pedig tíz általános iskola rehabilitációjára is sor kerül. A munka 2014 januárjában kezdődik, és a tervek szerint az év végéig be is fejeződik majd.
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!