Az üres lakás pazarlás

2013. október 20. 11:09

Harmadik alkalommal került megrendezésre az Üres Lakások Menete, aminek keretében több, mint 100 ember követelte a felelős lakáspolitikát és az üres lakások hasznosítását. A menet csatlakozott a Roma Büszkeség Napjához is.

2013. október 20. 11:09

A demonstráció célja az volt, hogy felhívják rá a figyelmet: a jelenlegi lakáspolitika elsősorban a tulajdonszerzést támogatja, ami alapvetően a középosztálynak kedvez. A szociális bérlakások rendszere viszont úgy van kialakítva, hogy a hajléktalanok számára gyakorlatilag elérhetetlen, így lehetetlen kitörniük a szállóról szállóra való vándorlásból.

Hazánkban a lakhatási szegénység 1,5 millió embert érint, ugyanakkor a félmillió üresen álló lakás bizonyítja, hogy ma Magyarországon nincs lakáshiány olvasható az eseményt szervező, A Város Mindenkié blogján.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. október 20. 19:52
Sajnos valóban a korrupció melegágya a lakásvagyon kezelése. Hallottunk jó néhány esetről, amikor a legkevésbé rászoruló csókosok kaptak meg bérlakásokat, amit hamarosan meggymagért megvehettek. Legalább ekkora marhaság lenne kiosztani e lakásokat hajléktalanoknak, a tönkretételen kívül a többi lakó életét is tönkretennék (lásd Avas lakótelep példája!)
Akitlosz
2013. október 20. 19:14
Nem lakáshiány van, hanem pénzhiány. Az, hogy egy lakás üres még nem elegendő ok rá, hogy oda beköltözzön egy hajléktalan, aki nem fizet érte és a lakás értékét is csökkenti. Az üres lakás nem hoz hasznot, a hajléktalanos lakás viszont kifejezetten veszteség.
Soma
2013. október 20. 16:03
Drága szakadtszívű demokraták! Ugye, úgy volna jó, ha mi kiköltöznénk a házainkból, a gyerekeink a játszóterekről, nem mennénk le az aluljárókba, stb! ? Nem tetszettek hallani, hogy életvitel-szerűen nem szabad köztéren élni? Tessenek már beköltözni a hajléktalan szállókra, mert érdekes lenne, ha az utcán élnének nemi életet, miután felajánlják minden vagyonukat a hajléktalanok számára a normális ellátás érdekében!
kjkj945
2013. október 20. 15:19
""Hazánkban a lakhatási szegénység 1,5 millió embert érint, ugyanakkor a félmillió üresen álló lakás bizonyítja, hogy ma Magyarországon nincs lakáshiány – olvasható az eseményt szervező, A Város Mindenkié blogján. """"""""""""""" És ha beköltöztetnek oda, akárkit KI FIZETI A LAKBÉRT, REZSIT??????? És ha csak lelakja, padlót ajtófélfát eltüzeli stb!! Amíg az emberek nem tudják a LAKÁSFENNTARTÁS költségeit fizetni, addig mi a francnak szövegelnek. Ja majd a Jó Isten áll minden költséget!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!