Keresztény-muzulmán vallásközi egyezményt írtak alá Jeruzsálemben

2013. április 26. 08:06

Egyezményt írtak alá Jeruzsálemben a muzulmán és keresztény vezetők, valamint a civil hatóságok abból a célból, hogy megelőzzék a különböző nézeteket valló közösségek közötti vitákat, és elkerüljék a vallási összecsapásokat – jelentette csütörtökön az AsiaNews hírportál.

2013. április 26. 08:06

Az egyezményre a Kelet-Jeruzsálem muzulmán területén utóbbi hónapokban kitört felekezeti összecsapások nyomán volt szükség.

William Shomali jeruzsálemi segédpüspök elmondta, az egyezmény „fordulópontot jelent a keresztények és a muzulmánok közötti kapcsolatokban”, és követendő lehet nem csupán a Szentföld egyéb területein, hanem az egész Közel-Keleten. A vallási és a politikai vezetők feladata a megállapodás végrehajtásának biztosítása, amely kiterjed többek között a kölcsönös tiszteletre és a megbékélésre a földet és az új lakások építését érintő vitákban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!