Az albán pékségek után itt vannak az albán fagyizók!

2024. május 07. 14:57

„Senkinek nem ajánlom” – nyilatkozott a fagyiról a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke.

2024. május 07. 14:57

A nyitókép illusztráció. Fotó: SANDRINE MULAS / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Már 500 forint körül is találni minőségi fagyit, viszont jellemzően egy gombóc ára inkább 550-600 forint körül mozog – mondta Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a Spirit FM Több-Kevesebb című műsorában. „Nem olcsó a fagylalt, de idén nincs drasztikus áremelés” – tette hozzá.

Erdélyi Balázs az albán fagyival kapcsolatban is elmondta a véleményét.

Ezek alacsony gyümölcstartalommal és sok állományjavítóval bírnak, senkinek nem ajánlom”

– mondta. Azt is elárulta, hogy érdemes gyanakodni, ha rikító színekben pompázik a pult, ha nagyon felpúpozott, óriási hegyekben állnak a fagylaltok, és irreálisan nagy adagot adnak baráti áron.

„Évek óta küzdenek a jelenséggel, de mintha csökkent volna az albán fagyizók száma az elmúlt években, ami a vevőknek köszönhető” – mondta Erdélyi Balázs.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­­g­­a­z­­i n­i­­­m­f­­­o­­m­­á­­n­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
paperfellow
2024. május 08. 04:00
Tavaly egyszer ettem albán fagyit. Két gömbócot kértem és hármat kaptam. Mert csak. Az utolsót már kodobtam, mert ízetlen vacak vol.
Kybon
2024. május 07. 22:06
Annak ellenére, hogy sokkolóan hat a gombóc fagyi 500-as ára (hogy a f@szba lett ez 500?), azért a muszlimokról túl sok emberbaráti nem feltételezhető. Konkrétan, aki azt az ultrasz@r albánfagyit meg meri venni, már készülhet is a belgyógyászatra. De a hülyék így szépen csökkennek.
Szuperszig
2024. május 07. 21:08
Mennyivel jobb egy patinás cukrászdában 800 ft-ért venni egy fagyott gombócot, ami nagyon mívesen van összerakva... Kb mint az Alföldi művészete a színházvilágban. Valakinek biztosan jó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!