A Vatikán jelentős adományt ad a Születés templomának

2013. február 04. 09:33

Százezer eurós adományt ígért a betlehemi Születés templomának a Vatikán, amelynek magas rangú küldöttsége a héten tett látogatást a Szentföldön.

2013. február 04. 09:33

A vatikáni delegáció – miután találkozott Rijád al-Máliki palesztin külügyminiszterrel - ígéretet tett, hogy felújíttatják a világ egyik legrégebben működő templomát. A Szentszék tisztviselői az izraeli katolikus egyház gazdasági ügyeit érintő tárgyalások miatt érkeztek a régióba. Ennek során Jeruzsálemben találkoztak Danny Ajalon izraeli külügyminiszter-helyettessel is.

A Vatikáni Rádió szerint Izrael és a Szentszék képviselőinek kedden tartott ülése „komoly és konstruktív” volt az egyház költségvetési kérdéseit illetően. A kétoldalú állandó munkabizottság közös nyilatkozatában megállapította, hogy „jelentős előrelépés történt, és kérik a megállapodás gyors megkötését”. A Szentszék és Izrael, amely már 14 éve folytat tárgyalásokat, megegyezett, hogy újabb plenáris ülést tartanak júniusban.

Az Izrael és a Vatikán által 1993. december 30-án aláírt alapszerződés olyan tárgyalássorozatot indított el, amelynek célja, hogy meghatározza a katolikus egyház jogait a Szentföldön. A legutóbbi tárgyalásokon a Szentszék és Izrael olyan jogi és pénzügyi megállapodástervezetet alakított ki, amelynek értelmében a katolikus egyház Izraelben mentesülne az egyházi tulajdont illető adóktól, mint ahogy az korábban is volt, az izraeli állam létrejötte, 1948 előtt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!