A jordán érsek megnyitja a templomokat a szíriai menekültek számára

2013. január 16. 10:04

A római katolikus egyház megnyitja templomait és egyházi létesítményeit Jordániában, hogy szállást biztosítson szíriai menekülteknek, akiknek a menekülttáborában több száz sátor összedőlt az ítéletidőben – közölte Marún Laham jordán érsek, a Jeruzsálemi Latin Patriarchátus helytartója.

2013. január 16. 10:04

Minden templomunk és termünk, kezdve a Béke Királynője-bazilikával, készen áll arra, hogy befogadja a szíriai keresztény és muzulmán testvéreinket, akik eddig a zaatari táborban tartózkodtak” – mondta az érsek. A múlt héten hóvihar és ónos eső pusztított Zaatarban; a menekülttábort ért természeti csapásokban többen életüket vesztették.

Váel Szulejmán, a Jordán Karitász igazgatója elmondta: a viharok még inkább elviselhetetlenné tették az amúgy is bizonytalan életkörülményeket, amely zavargásokhoz vezetett a mintegy 60 ezer menekült között.

Jordániában eddig már több mint 280 ezer szíriai menekült talált menedéket. Szaúd-Arábia nemrég bejelentette, hogy 10 millió dollárt különített el sürgősségi segélyekre. Az ENSZ eddig több mint 600 ezer szíriai menekültet vett nyilvántartásba. A világszervezet szerint ha a konfliktus folytatódik, júniusra a számuk elérheti az egymilliót is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!