Lublinban tartják a IV. Keresztény Kultúra Kongresszust

2012. szeptember 28. 21:01

„Az ember keresése az emberben. A remény keresztény gyökerei” a témája a IV. Keresztény Kultúra Kongresszusnak, amelyet szeptember 27-30. között tartanak a Lublini Katolikus Egyetemen Lengyelországban.

2012. szeptember 28. 21:01

A találkozó célja, hogy elősegítse a párbeszédet az egyház és a kortárs kultúra, valamint a vallások között. A találkozót Celestino Migliore érsek nyitotta meg csütörtökön egy konferenciával, amelynek témája „II. János Pál pápa hozzájárulása az egyház missziójának megértéséhez az európai és a globális politikában”.

A vendég előadók között van Zygmunt Bauman szociológus és filozófus, Janusz Marianski szociológus, és Jozef Niewiadomski, az Innsbrucki Hittudományi Fakultás vezetője is. A számos program egyike a „Vita két szószékről” címet viseli, amelynek szombat este a Lublin óvárosában található domonkos templom ad otthont. Az este során „A hit és hitetlenség a lengyelek életében” kérdése lesz a középpontban.

A kongresszusi előadásokkal egy időben néhány vitafórumot is tartanak az aktuális kérdésekről, mint például a párbeszéd a hit és a tudomány között, a jótékonyság, a feminizmus, vagy az európai kultúra keresztény szellemisége. Gianfranco Ravasit, a Kultúra Pápai Tanácsának elnökét az egyetem díszdoktori címmel tünteti ki.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!