Zsidóság mint szégyenbélyeg?

2012. július 02. 13:13

Ellenfelünk kínos helyzetén persze mulathatunk – nagy lecke ez számára és pártja számára az élettől. De igazi örömre koránt sincs okunk.

2012. július 02. 13:13
Szántó T. Gábor

Mi van azokkal, akik zsidóságuk miatti üldöztetésük vagy felmenőik szenvedései következtében zsidóságukra haragszanak, azt gyűlölik, és nem azokat, akik e szenvedéseket okozták? Mi van azokkal, akik zsidóként hülye vicceket sütnek el, vagy hallgatnak végig zsidókról vagy más kisebbségiekről?

Mi van azokkal, akik szigorú objektivitást igyekeznek magukra erőltetni, hogy ne derüljön ki mivoltuk, és ezt erősen túlkompenzálva, bírálják a zsidókat és Izraelt? Mi van azokkal, akik a szabad identitásválasztás nevében, zsidó származásuk ellenére égbekiáltó bűnnek vélik, ha más zsidónak nevezi őket, de minden más kisebbségért tűzbe mennének? (...)

A zsidóság továbbra is inkább stigma, mint megismert és megbecsült vallás, kultúra és nép. Ez az antiszemitizmus és az asszimiláció közös hagyománya. A lelepleződés fölötti kandi örömöt követően nem kellene elgondolkodni ezen is? Vagy tényleg az volna az asszimiláció beteljesedése, amikor már az antiszemiták is zsidók?”

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2012. július 03. 11:00
Hosszú,kemény,áldozatos küzdelemben,évszázadok alatt sikerült kiérdemelni ezt a szégyenbélyeget és folyamatosan dolgoznak megtartásán.
ciseaux
2012. július 03. 10:14
Mit gondoljon a szegény goj, mimor a szemita-izraeliták őt nem embernek, gojnak hívják, és ilyeneket olvas: Bob Diamond has quit as chief executive of Barclays bank in a shock twist to the rate-rigging scandal. A Népszabi miért nem ezt meséli el a mára dögunalmas zsidózási helyett? Tényleg, van még valaki, akinek nem szorul ökölbe a keze, mikor a "napi zsidózó-antiszemitázó" sztorit kapja edédre, vacsorára? Azok a Népszabis zsidók miről írtak 1989 előtt? Akkor még Izrael létét sem ismerték el és pro-palesztínek voltak, most anti-palesztínok és pro-Izraeliek. Hogy bizzunk az ilyenekben? Ja, és miért választják a mazochista kínszenvedést velünk, mikor mehetnének ahova csak akarnak? Mi van itt, amiért nem érdemes Izraelbe menekülni?
facit
2012. július 03. 09:08
ÉS mi van azokkal ,akik MO-on -ilyen, olyan származásuk ellenére- tiszta szívből, tiszta fejjel magyaroknak vallják magukat és sokszor kellemetlenül érzik magukat amiatt, ahogy és amilyen eszközökkel gyalázzák a magyarságot egyesek a médiumokban ??!
kalasnyikov
2012. július 03. 05:34
Vajon miért nem türik meg a zsidókat például Cipruson???????DDDDDD Válasz...tul közel van Izráel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!