Politikai bizonytalanság Németországban?

2011. augusztus 29. 13:29

Angela Merkel nem tudott koalíciós megegyezést elérni az eurózóna válságkezelő alapjának jogkörbővítése érdekében. Az esetlegesen gyengülő német belpolitika az egész eurózóna stabilitását veszélyezteti - írja a Portfolio.hu.

2011. augusztus 29. 13:29

Belpolitikai válságot okozhat Németországba, ha a kormánykoalíció tagjai továbbra is elutasítják az eurózóna válságkezelő alapjának jogkörbővítését - írja a Portfolio.hu.

A német Focus Magazin összegzése alapján már 23 Bundestag-képviselő jelezte, hogy a jogkörbővítés ellen fog szavazni, a múlt héten pedig már Helmut Kohl volt kancellár is bírálta Angela Merkel külpolitikáját. A válságkezelő alap jogköreinek bővítéséről szeptember 23-án szavaznak majd a Bundestagban.

Az ellenzéki pártok támogatni fogják az EFSF jogkörének bővítését, tehát a döntés nincs valódi veszélyben. A Portfolio.hu szerint ugyanakkor Merkel politikai erejének csökkenését mutatja, hogy nem sikerült a koalíciós pártoknál elérni a döntéshez szükséges többséget. A német belpolitika bizonytalansága az egész eurózóna stabilitását veszélyezteti - szögezi le az elemzés.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!