Hol kezdődik az emberi élet?

2019. december 30. 23:04

Dönthetünk-e valaki életéről? Miért nem segítjük az anyákat válsághelyzetben? Hogyan készítsük fel a gyerekeket a szexuális életre? Frivaldszky Editet, az Emberi Méltóság Központ igazgatóját és Juhász Borbálát, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség munkatársát kérdeztük vitainterjúnkban.

2019. december 30. 23:04
null
Konopás Noémi

Önök mikortól számítják az élet kezdetét?

Frivaldszky Edit: Rejtélyes dolog ez, jogszabállyal és tudományos fogalmakkal is nehéz leírni, hogy mikor kezdődik az emberi élet. El kell fogadnunk a határainkat, hogy nem tudhatunk mindent pontosan. Az ultrahangképek és a technológia fejlődésével bebizonyosodott, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik, amikor a genetikai állományok összekapcsolódnak.

Juhász Borbála: A különböző jogi dokumentumok, az orvostudomány és a technológia fejlődése különböző időpontokat határozott meg a múltban. Változott a történelemben, hogy az emberek mit gondolnak az élet kezdetének. Minél jobbak a képalkotó lehetőségek, minél fejlettebb a tudomány, annál többet tudunk erről: az élet a fogantatástól kezdődik.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!