Schiffer keményen beleszállt az európai zöldekbe, miután felfüggesztették együttműködésüket az LMP-vel

2024. március 25. 13:07

„Óriási tévedésem volt, amikor 2010 után lelkesen támogattam a hajdani LMP csatlakozását az EGP-hez” – írja az ügyvéd.

2024. március 25. 13:07

Fotó: Földházi Árpád/Mandiner

A Mandiner beszámolt róla, hogy Vitézy Dávid miatt felfüggesztik együttműködésüket az európai zöldek az LMP-vel. „Az Európai Zöld Párt Európa-párti és demokráciapárti mozgalomként elkötelezetten küzd Orbán Viktor magyar miniszterelnök szélsőjobboldali, Európa-ellenes és populista rezsimje ellen” – írja a pártcsalád közleményében, akik szerint Karácsony Gergely második budapesti győzelme nélkülözhetetlen a demokratikus és Európa-párti erők térnyeréséhez.

Ezt is ajánljuk a témában

„Azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy az EGP-t a rakpart-lezárások, a járatritkítások, Budapest zöldterületei zéró százaléknál jobban érdekli.

Akkor most dekódoljuk az atlantista újbeszélt”

reagált Schiffer András szinte azonnal Facebook-oldalán. Az ügyvéd szerint amit az EGP „demokratikusnak” és „Európa-pártinak” nevez, az valójában imperialista és Amerika-párti.

„A nyolcvanas években anti-imperialista és pacifista német Zöldek – és farvizükön az EGP – ma a legnagyobb háborús uszítók, a tengerentúli nagytőke és persze a német autóipar lobbistái. Régen nem a jövő generációk, sokkal inkább a hadiipar, a Big Pharma és az agrobizniszben is utazó magántőkealapok érdekeit szolgálják” – írja Schiffer, aki szerint a zöldeknek fontosabb az identitáspolitikai őrület, mint a természeti erőforrások védelme.

„Óriási tévedésem volt, amikor 2010 után lelkesen támogattam a hajdani LMP csatlakozását az EGP-hez. Jó hír, hogy a mandátumbecslések szerint, az EP-választások legnagyobb vesztese az EGP lesz. Egyszer mindennek a helyére kell kerülnie” – zárja bejegyzését a korábbi képviselő.

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­s­ ­l­á­n­y­o­­­k­ ­v­­á­­r­­­n­­a­k­­­ ­­r­­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
ipolypart2
2024. március 26. 10:11 Szerkesztve
Schifi! Még neked is tanulnod kell! Amikor a Fidesz kilépett a Néppártból, mert úgy vélték már nem azt képviseli, mint belépéskor, akkor te is fikáztad. Ez olyan, mint az áldozathibáztatás. Téged bántanak, de ezért is te vagy a hibás. Most, hogy ugyanez történik az LMPvel, akkor meg néztek, min a borjú az új kapura. Te is megtanulhatnád: Orbánnak nem igaza van, hanem lesz.
szabadabb
2024. március 25. 23:01 Szerkesztve
tévedni emberi dolog... kár hogy egyesek ezért kapnak FIZETÉST! da az ellenzék már csak ilyen. Tévednek és vagy belátják, vagy nem....
Málaga21
2024. március 25. 20:57
Európai? Zöldhasú Párt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!