Úgy tűnik félretájékoztatott a balos média, cáfol a református püspök

2024. február 15. 19:04

A református zsinat alelnöke mégsem foglalt állást Balog Zoltán ügyében.

2024. február 15. 19:04

Mint ismert, kedden a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatalában hallgatták meg Balog Zoltánt, majd az ezt követő szimpátiaszavazáson a jelenlévők bizalmat szavaztak neki, így folytatja zsinati elnöki tevékenységét.

Ezt is ajánljuk a témában

A Népszava aznap úgy értesült, hogy Pásztor Dániel tiszáninneni püspök is felszólalt a meghallgatáson, és Balog Zoltán távozása mellett érvelt. Az Index csütörtöki cikke szerint azonban a Magyar Református Egyház Zsinati Hivatala közleményt küldött csütörtökön Pásztor Dániel nevében, amelyben a tiszáninneni püspök leszögezte: 

nem szólalt fel Balog Zoltán meghallgatásán, és nem is foglalt állást a zsinati elnök távozása vagy maradása mellett.

„Az Elnökségi Tanács – a négy püspök és a három megjelent főgondnok – kedden, az esperesek és főgondokok értekezletén a szavazásban nem vett részt. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az ezt megelőző tanácskozáson nem foglaltam állást Balog Zoltán lemondásával vagy maradásával kapcsolatban. A Zsinat lelkészi elnökének ebben a helyzetben hozott döntéseit – legyen az bármi is – tudomásul veszem, és támogatom” – olvasható Pásztor Dániel közleményében.

Nyitókép: Református Egyházmegye / YouTube

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissb56
2024. február 16. 10:29
Ismét hazudott a dollár-média. Milyen meglepő. 🤣
southwind-2
2024. február 16. 10:28
szerintem legyen az egyház neve pedoegyház , gyüjtse össze őket, aztán zárja be egy templomba, így jobban tudunk a gyerekekre vigyázni
syphax
2024. február 16. 09:25
BELSŐ ÜGYE A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZNAK AZ, HOGY KIT VÁLASZT VAGY TART MEG VAGY ESETLEG VÁLT LE ZSINATI ELNÖKÉNEK TISZTÉBE VAGY TISZUTÉBŐL. EBBE SENKINEK KIVÜLRŐL BELESZÓLÁSA NINCS ÉS NEM IS LEHET! MÉG MÁS KERESZTÉNY VAGY KERESZTYÉN EGYHÁZAK VEZETŐINEK VAGY EGYSZERŰ TAGJAINAK SINCS! HITETLENEKNEK DE MÉG ILYEN-OLYAN HITŰ ÁLLAMI VEZETŐKNEK MEG PLÁNE ÉS SOXOROSAN NINCS!
auditorium
2024. február 16. 09:13
Kivülről "felfrissitett" balhé a kormány ellehetetlenitésére. Ahogy az ol.TV-hiradóban szereplő nő a hatalmas lakataival, láncaival a kihallgatáson, amikor jelen volt az ol. TV-stáb. Erre a fő téma: a magy.börtönök embertelensége, koszos , patkányokkal tele cellák. A másik antifás férfit Ol.o. nem adja ki emiatt Mo-nak. A nő apja is az ol. háziőrizetet követeli szélsőbalos-balos támogatással. Miért van börtönben ? Erről nem volt szó, a Hammerbandáról sem, nem mutatták az összevert magyar "nácikat". Mert a pc média szerint "náci tűntetésekre jöttek igazságot tenni". Amibe csak lehet belekötnek, még a júniusi szavazások előtt. Nyakunkon a 3. világháború, de Európa a cannabisz legalizációjával, az LMBTQ-genderrel, a rave partykkal, felesleges pénzszórással és Mo. vétójogával van elfoglalva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!