Szakértő: A magyar kormány bravúrt ért el!

2024. február 13. 13:52

„Ez a jogalkotói kreativitás még messzire vezethet” – nyilatkozta Bagdi Lajos a Világgazdaságnak.

2024. február 13. 13:52

Magyarország a globális minimumadó bevezetéséről szóló tárgyalások során elérte, hogy a helyi iparűzési adót és az új gyógyszergyártói extraprofitadót is be lehessen számítani a tényleges adóteher kalkulálásába. Bagdi Lajos, a Niveus Consulting Group partnere szerint 

ez a jogalkotói kreativitás még messzire vezethet.

„A kormány egy rendkívül szép jogtechnikai módosítással elérte, hogy a közelmúltban bevezetett gyógyszergyártói extraprofitadó egyrészt ne az üzemi eredményt rontsa, másrészt a globális minimumadó számítása során is beszámítható adónak minősüljön. Ezzel összefüggésben elképzelhető, hogy itt még nem lesz megállás, és egyéb adókedvezmények átalakítása is megfontolásra kerülhet a globális minimumadónak való megfelelés miatt” – hívta fel a Világgazdaság figyelmét a Niveus Consulting Group.

Címlapfotó: Shutterstock

 

 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolakomarom
2024. február 13. 20:46
"Magyarország a globális minimumadó bevezetéséről " en meg azt hittem Magyarorszag szuveren allam meg hivatal is lett raja
2024. február 13. 16:11 Szerkesztve
MINDEN OLDALON ÚJRA BE KELL JELENTKEZNI ! Még akkor is, ha benn vagyok. És hálát adni Istennek, ha a huszonegyedikre sikerül ! És ez így megy egy hete. B+ !!!
Akitlosz
2024. február 13. 15:11
A magyarországi kormány harsányan ellenezte a globális minimumadót. Azután megszavazta azt. Ez nem siker, hanem a szokásos becsicskulás.
Akitlosz
2024. február 13. 15:09
"Szakértő: A magyar kormány bravúrt ért el!" 100 forinttal 1 euróval szemben? Aligha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!